Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης

Στη νέα δημοσκόπηση της VPRC, στην ομιλία του κ. Γ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη, στο επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και στην πτώχευση της Intersat αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης
Στη νέα δημοσκόπηση της VPRC, στην ομιλία του κ. Γ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη, στο επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και στην πτώχευση της Intersat αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Πολιτική: Πόλεμο στο κομματικό κατεστημένο του ΠΑΣΟΚ κήρυξε ο κ. Γ. Παπανδρέου με τη χθεσινοβραδινή ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, όπου όπως τονίζουν τα Νέα δήλωσε πως ”Κανείς δεν είναι μόνιμος στην καρέκλα του”.

Το Βήμα αναφέρει πως ο Γιώργος Παπανδρέου αφήνει πίσω τις λασπολογίες και τις ύβρεις, ενώ συμπληρώνει πως στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ανέπτυξε το όραμά του για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Δημοσκόπηση: Καταλυτική επίδραση ασκεί η ”υπόθεση Πάχτα” στην κοινή γνώμη επηρεάζοντας βαθύτατα το εκλογικό σώμα στην παρούσα φάση, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο εκλογικό βαρόμετρο της VPRC, το οποίο δείχνει διαφορά υπέρ της Ν.Δ., όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Η Ελευθεροτυπία αναφέρει πως σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση της Opinion το 82,3% όσων ρωτήθηκαν πιστεύει ότι υποθέσεις σαν αυτή του ”Πάχτα” δεν αφορούν μόνο ένα κόμμα, αλλά είναι κάτι που συμβαίνει στην πολιτική ζωή.

Προϋπολογισμός: Απογειώθηκε στο ενδεκάμηνο το έλλειμμα του προϋπολογισμού, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος τα οποία επικαλείται το Κέρδος.

Κομισιόν: Υπερβολικά αισιόδοξες χαρακτηρίζει τις προβλέψεις του ελληνικού Προγράμματος Σταθερότητας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημειώνει η Καθημερινή.

Σύμφωνα με την Οικονομική Ελευθεροτυπία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθέτησε χθες σύσταση για διατύπωση γνώμης του Συμβουλίου Υπουργών σχετικά με το επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας που υπέβαλε η κυβέρνηση στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου και καλύπτει την περίοδο 2003 – 2006.

Η Εξπρές τονίζει πως οι υπερβάσεις στις δαπάνες των Ολυμπιακών Αγώνων αποτελούν απειλή για τη δημοσιονομική σταθερότητα, σύμφωνα με τον αρμόδιο για τις νομισματικές υποθέσεις επίτροπο Π. Σόλμπες.

Από την πλευρά της η Ημερησία τονίζει πως μόνο η Ελλάδα και η Ιρλανδία, από τις επτά κρινόμενες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν κινδυνεύουν το έλλειμμά τους να υπερβεί το 3% του ΑΕΠ, ενώ κάνει λόγο για επαινετικά σχόλια του κοινοτικού επιτρόπου για την ελληνική οικονομία.

Η εφημερίδα Χρηματιστήριο τονίζει πως η Κομισιόν χαλαρώνει την κριτική της για την ελληνική οικονομία, ενώ επισημαίνει πως αμφισβητεί την κυβέρνηση για τις προβλέψεις της.

Καταναλωτική Πίστη: Παρά το γεγονός ότι η συνολική πιστωτική επέκταση προς την οικονομία εμφανίζει κάμψη του ρυθμού ανόδου της, ωστόσο οι χορηγήσεις δανείων καταναλωτικής και επιχειρηματικής πίστης στα τέλη του 2003 παρουσίασαν αύξηση μετά από συνεχείς υποχωρήσεις του ετήσιου ρυθμού επέκτασής τους, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Μια από τις περίφημες ”φούσκες” του ’99 έσκασε χθες με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να κηρύξει σε πτώχευση την εισηγμένη εταιρία Intersat, συμφερόντων του επιχειρηματία Γ. Μπατατούδη, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Ειδικοί Διαπραγματευτές: Θετικά αποτελέσματα έχουν να επιδείξουν οι πρώτοι μήνες λειτουργίας του Ειδικού Διαπραγματευτή για τις εισηγμένες εταιρίες, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

ΓΣΕΕ: Το σύνολο σχεδόν των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, με επίκεντρο τους μισθούς και το ωράριο, συζήτησε χθες το προεδρείο της ΓΣΕΕ με τον πρωθυπουργό, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Σύμφωνα με το Βήμα, οι εργοδοτικές οργανώσεις επιλέγουν σκληρή στάση απέναντι στα αιτήματα της ΓΣΕΕ, μηδενίζοντας κάθε πιθανότητα προσέγγισης των δυο πλευρών πριν από τις εκλογές Μαρτίου γύρω από τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Planet – Ernst Young: Χωρίζουν οι δρόμοι της εταιρίας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Planet με την Ernst & Young, τονίζει η Καθημερινή.

Τράπεζα Πειραιώς: Αύξηση κερδών αναμένει η Τράπεζα Πειραιώς σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που τονίζει πως καθοριστική θα είναι η συμβολή της ΕΤΒΑ.

ΔΕΗ: Για ενδιαφέρον της ΔΕΗ σχετικά με 3 εξαγορές στη Ρουμανία κάνει λόγο η Ημερησία, που επισημαίνει πως η Επιχείρηση μετέχει στον διεθνή διαγωνισμό, ενώ αντίπαλες είναι η ιταλική Enel και δύο αμερικανικές εταιρίες.

ΟΤΕ: Το γρήγορο Ιnternet, το ADSL, εκτοξεύεται και ο ΟΤΕ προχωρά σε διαδοχικές προμήθεις για την κάλυψη του δικτύου του, όπως τονίζει το Κέρδος.

ΤΕΡΝΑ: Η ΤΕΡΝΑ είναι ο μειοδότης του έργου που προκήρυξε η ΔΕΗ για μονάδα ανοιχτού κύκλου στο Λαύριο, όπως αναφέρει το Βήμα.

Πλαίσιο: Για αύξηση 62% στα κέρδη και μέρισμα ύψους 0,21 ευρώ για την εταιρία Πλαίσιο κάνει λόγο το Κέρδος.

Επιμέλεια: Μαρίση Μπαλιούση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v