Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AXE: Οι διεθνείς αγορές θα δώσουν τον τόνο

H Σοφοκλέους θα επηρεασθεί σημαντικά από την πορεία των ξένων αγορών, εκτιμούν οι ΑΧΕ. Το momentum παραμένει συγκρατημένο, ενώ στο επίκεντρο για άλλη μια φορά παραμένουν τα blue chips.

AXE: Οι διεθνείς αγορές θα δώσουν τον τόνο
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report ότι η αγορά σήμερα θα επηρεασθεί από το μέγεθος του αγοραστικού ενδιαφέροντος των εγχώριων θεσμικών επενδυτών, το οποίο περιμένει να συμβάλει στη διάθεση βραχυπρόθεσμης συσσώρευσης της Σοφοκλέους.

Σύμφωνα με τη Marfin Hellenic, οι διεθνείς αγορές θα δώσουν τον τόνο βραχυπρόθεσμα, ενώ από την επόμενη εβδομάδα το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι πιθανόν να μονοπωλήσουν οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων για τη χρήση του 2003.



Επίσης, η Marfin στο πρωινό report της αναφέρεται στη μετοχή του ΟΠΑΠ, όπου σχολιάζοντας τα αναμενόμενα μεγέθη του 2003 επισημαίνει ότι οι εκτιμώμενες πωλήσεις ανέρχονται στα 2,3-2,34 δισ. ευρώ ξεπερνώντας τις αρχικές προβλέψεις της που έκαναν λόγω για πωλήσεις ύψους 2,24 δισ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ, αναφέρει η Marfin, θα ανακοινωθούν στις 3 Φεβρουαρίου.

Ανάκαμψη της θετικής ψυχολογίας θα επικρατήσει σήμερα μεταξύ των επενδυτών, εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ.

Η Εγνατία θεωρεί ελκυστικές ορισμένες από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, περιμένοντας πως θα υπάρξει εκδήλωση αυξημένου αγοραστικού ενδιαφέροντος για τους συγκεκριμένους τίτλους, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τις μετοχές των ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Από την πλευρά της, η Εurobank Securities σημειώνει πως η αγορά ψάχνει νέα επίπεδα στήριξης, ενώ προβλέπει πως θα κινηθεί ανάλογα, επηρεαζόμενη από τις διεθνείς αγορές.

Εξάλλου, η Praxis ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά ότι η διόρθωση των τελευταίων ημερών ενδέχεται να προκαλέσει αγοραστικό ενδιαφέρον κατά τη σημερινή συνεδρίαση, με την επιφύλαξη αστάθμητων εξελίξεων λόγω της πολιτικής έντασης.

Τι έγινε χθες: Με πτώση 0,95%, στις 2.392 μονάδες, έκλεισε χθες το Χ.Α., παρά το ενδιαφέρον των εγχώριων κυρίως επενδυτών για τίτλους των τραπεζών, του ΟΤΕ και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, αναφέρει στο σχόλιό της η Εθνική ΑΧΕ και καταλήγει πως το momentum είναι συγκρατημένο.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v