Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Τρίτης

Στο ”κόστος” για το ΠΑΣΟΚ από την τροπολογία Πάχτα όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Opinion, στην εισήγηση στο ΣτΕ για τα ΕΤΑ, αλλά και στην εικόνα που παρουσιάζει η Σοφοκλέους αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης.

Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Τρίτης
Στο ”κόστος” για το ΠΑΣΟΚ από την τροπολογία Πάχτα όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Opinion, στην εισήγηση στο ΣτΕ για τα ΕΤΑ, αλλά και στην εικόνα που παρουσιάζει η Σοφοκλέους αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης.

Πολιτική: Ξεπερνά τον ”κάβο” Πάχτα ο Γιώργος Παπανδρέου σύμφωνα με τα Νέα, που αναφέρουν πως εξακολουθεί να διατηρεί το προβάδισμα έναντι του Κ. Καραμανλή στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ενώ προσθέτουν πως αντίθετα το ΠΑΣΟΛ ”πλήρωσε” την τροπολογία με διεύρυνση της ψαλίδας στις 4 μονάδες.

Η τρίτη δημοσκόπηση της Opinion σε διάστημα τριών εβδομάδων καταγράφει το ”κόστος” του ΠΑΣΟΚ από την υπόθεση της τροπολογίας Πάχτα επισημαίνει η Ελευθεροτυπία, που συμπληρώνει πως η Ν.Δ. ανοίγει και πάλι την ψαλίδα από το κυβερνών κόμμα.

Το Κέρδος τονίζει πως από την προεκλογική εκστρατεία είναι απών ο διάλογος για το αύριο της οικονομίας, ενώ συμπληρώνει πως υπαρκτά και ανύπαρκτα σκάνδαλα ”πνίγουν” στα παράθυρα της TV τις προσδοκίες της κοινωνίας.

Σοφοκλέους: Έμφαση σε τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, καθώς και σε επιλεγμένες μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης καθιστούν ως βάση των επιλογών τους επτά μεγάλα χρηματιστηριακά γραφεία αναφέρει το Βήμα.

Επιφυλακτικά αντιμετωπίζουν οι επενδυτές την πορεία της Σοφοκλέους τον Φεβρουάριο εν όψει της προεκλογικής περιόδου, της σκανδαλολογίας και της παρατεταμένης φημολογίας για μετοχές επισημαίνει το Κέρδος.

Αισιόδοξος για συνέχιση της θετικής πορείας της Σοφοκλέους και εφέτος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Χ.Α., Παναγιώτης Αλεξάκης, μιλώντας στο περιθώριο επενδυτικής ημερίδας που διοργάνωσε η Capital Link στη Θεσσαλονίκη αναφέρει η Εξπρές.

Φορολογικός Συντελεστής: Για μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 25% κάνει λόγο η Ημερησία, που αναφέρει πως το πρόγραμμα του Γ. Παπανδρέου περιλαμβάνει ισχυρά κίνητρα υπέρ 700.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

ΚΕΠΕ: Την προβληματική σχέση μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας στη χώρα μας καταδεικνύει έρευνα του ΚΕΠΕ που επικαλείται το Βήμα και στην οποία διαπιστώνεται πως τα μεγαλύτερα ”θύματα” της ανεργίας στη χώρα μας είναι οι νέοι πτυχιούχοι ΑΕΙ και κυρίως των ΤΕΙ.

Ακίνητα: Χάνει τη λάμψη της η αγορά ακινήτων σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, η οποία επικαλούμενη έκθεση του ΚΕΠΕ αναφέρει πως 1,9 εκατ. κατοικίες είναι κενές.

ΕΚΤ: Από το συνέδριο της Πράγας η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποιούν, σύμφωνα με την Οικονομική Ελευθεροτυπία, τις υποψήφιες χώρες για διετή περίοδο.

ΕΤΑ: Εμπορική ιδιωτική εταιρία που λειτουργεί με τους κανόνες της αγοράς και έχει σκοπό το κέρδος και όχι το δημόσιο συμφέρον είναι η περιλάλητη Εταιρία Τουριστικά Ακίνητα, σύμφωνα με βαρυσήμαντη εισήγηση ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικράτειας τονίζει η Ελευθεροτυπία.

Η Καθημερινή επισημαίνει ότι τινάζεται στον αέρα η ΕΤΑ και το περιουσιακό της χαρτοφυλάκιο που προέρχεται από μεταβίβαση ακινήτων του Δημοσίου (ΕΟΤ) απαλλοτριωθέντων και μη, με εισήγηση συμβούλου Επικράτειας.

ΕΛ.ΠΕ.: Πονοκέφαλο προκαλούν στην κυβέρνηση οι δυσμενείς εξελίξεις της επένδυσης των ΕΛ.ΠΕ. στα Σκόπια, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Σε μηδενικό σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις των ΕΛ.ΠΕ. και του υπουργείου Ανάπτυξης με την κυβέρνηση της πΓΔΜ για την υπόθεση των διυλιστηρίων ΟΚΤΑ και, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, υπάρχει ενδεχόμενο προσφυγής στη διεθνή διαιτησία, επισημαίνει η Εξπρές.

Εμπορική: Θεαματικά έκλεισε το 2003 ο όμιλος της Εμπορικής Τράπεζας σύμφωνα με την Ημερησία, που αναφέρει πως τα ενοποιημένα κέρδη αυξήθηκαν κατά 20%, ενώ συμπληρώνει πως η τράπεζα σχεδιάζει την επέκτασή της στα Βαλκάνια.

ΕΒΖ: Μερίδιο αγοράς στην Κύπρο διεκδικεί η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Goody’s: Η αγορά της περιφέρειας θα αποτελέσει το επίκεντρο της νέας επιχειρηματικής εξόρμησης του ομίλου Goody’s, ο οποίος, όπως τονίζει η Ναυτεμπορική, έχοντας προσεγγίσει τα 178 καταστήματα, προχωρεί πλέον σε εφαρμογή των νέων επενδυτικών σχεδίων της.

Νίκας: Τις θυγατρικές του πουλάει τώρα ο Νίκας, καθώς, όπως τονίζει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η Global Finance απεμπολεί τις συμμετοχές της.

Πετζετάκις: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την απόκτηση του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της καναδικής εταιρίας Imperial Plastetech Inc. από την Πετζετάκις αναφέρει το Βήμα.

Άρματα Μάχης: Διεθνείς διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της μίζας του 3% που συνδέεται με την προμήθεια των 170 αρμάτων μάχης Leο-2 Hel, αξίας 1,7 δισ. ευρώ, μετά το εκτενές δημοσίευμα του περιοδικού ”Der Spiegel”, που δείχνει ότι με το θέμα ασχολούνται πλέον στη Γερμανία, τονίζει η Καθημερινή, η οποία συμπληρώνει πως το δημοσίευμα εκθέτει τον τέως υπουργό Άμυνας Α. Τσοχατζόπουλο και τον εκπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρίας KMW Θ. Λιακουνάκο.

Επιμέλεια: Μαρίση Μπαλιούση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v