Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεθαρρεύουν μεν, προσέχουν δε

Κρατούν τα κέρδη τους τα βαριά χαρτιά, με αποτέλεσμα σταδιακά να ξεθαρρεύουν όσοι δραστηριοποιούνται στη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Δεν επαρκούν όμως οι υφιστάμενες τεχνικές ενδείξεις, που θα διαμόρφωναν μια πιο ξεκάθαρη ανοδική τάση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στην καταγραφή ενδοσυνεδριακά υψηλής τιμής, στις 2.456,6 μονάδες, περιορίζεται η μέχρι στιγμής αντίδραση της αγοράς.

Το ενθαρρυντικό είναι πως η μερική διόρθωση και συσσώρευση του Γ.Δ. πραγματοποιήθηκε (μέχρι τις 12.45) σε επίπεδο τιμών οριακά χαμηλότερα των 2.450 μονάδων, με σύνολο συναλλαγών τα 40 εκατ. ευρώ.

Καθώς μέχρι στιγμής κρατάει ο FTSE-20, με τις Εθνική, Eurobank, Αlpha, στο περίπου +1,5%, δείχνουν να ξεθαρρεύουν σταδιακά όσοι δραστηριοποιούνται στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Η μετοχή της Ζήνων αντιδρά προς τα 4,2 ευρώ, της Informatics προς τα 1,44, της Κλωνατέξ στα 3,80, του Κορασίδη στα 2,28, αλλά και με τις μετοχές των Χατζηιωάννου, Φουρλή, Μηχανική, LogicDIS, Μεβάκο, Μινωικών, ΕΠΑΤ να διατηρούν την ανοδική τάση τους, θα λέγαμε πως έχουμε μία καλή για τα μεσαία χαρτιά συνεδρίαση.

Η χρηματιστηριακή της Εγνατίας σε ανάλυσή της εκτιμά πως η τελευταία διόρθωση είναι στη φάση ολοκλήρωσής της με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Από τεχνικής πλευράς η αγορά θα αποκτήσει επιθετικότερη τάση σε περίπτωση που με αύξηση συναλλαγών ξεπεραστεί η ”αντίσταση” των 2.460–2.465 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v