Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Δευτέρας

Οι εξελίξεις στον χώρο της πολιτικής, η θεαματικότερη βελτίωση του οικονομικού κλίματος που παρουσίασε η Ελλάδα τον Ιανουάριο σύμφωνα με την Ε.Ε., αλλά και η ισχυροποίηση του ευρώ και πώς αυτή επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο οικονομικός Τύπος της Δευτέρας.

Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Δευτέρας
Οι εξελίξεις στον χώρο της πολιτικής, η θεαματικότερη βελτίωση του οικονομικού κλίματος που παρουσίασε η Ελλάδα τον Ιανουάριο σύμφωνα με την Ε.Ε., αλλά και η ισχυροποίηση του ευρώ και πώς αυτή επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο οικονομικός Τύπος της Δευτέρας.

Πολιτική: Κρίσιμο επταήμερο, από το οποίο θα κριθούν πολλά αρχίζει από σήμερα, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, η οποία επισημαίνει πως στο ΠΑΣΟΚ επενδύουν στο συνέδριο της Παρασκευής και στην ψηφοφορία της Κυριακής για την εκλογή του Γ. Παπανδρέου, ενώ παράλληλα η Ν.Δ. ετοιμάζει τη δική της επικοινωνιακή αντεπίθεση με στόχο να μη μονοπωλήσουν την επικαιρότητα οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.

Η Ημερησία κάνει λόγο για μάχη ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. με επίκεντρο τα αγροτικά χρέη, ενώ παράλληλα αναφέρεται στη ριζοσπαστική πρόταση του Γ. Παπανδρέου για αναχρηματοδότηση των χρεών με νέα 25ετή δάνεια και με επιτόκιο 3%, η οποία φαίνεται να βρίσκει σύμφωνους τους τραπεζίτες.

Παπανδρέου: Δέσμευση για σταδιακή αύξηση των δαπανών για την παιδεία από 3,5% του ΑΕΠ στο 5% ανέλαβε χθες ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου, σύμφωνα με τα Νέα.

Τροπολογία Πάχτα: Δύο συνεντεύξεις, και συγκεκριμένα του υπουργού Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Προκόπη Παυλόπουλου, για την τροπολογία Πάχτα παραθέτουν σήμερα τα Νέα.

Ελληνική Οικονομία: Στις τρεις πρώτες χώρες της ευρωζώνης με τον υψηλότερο δείκτη εμπιστοσύνης για τις εξελίξεις στην οικονομία κατατάσσεται η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την Ημερησία, που συμπληρώνει πως τον Ιανουάριο η χώρα παρουσίασε τη θεαματικότερη βελτίωση του οικονομικού κλίματος.

Τον αποπροσανατολισμό της οικονομικής πολιτικής με στόχο τη διατήρηση σε μεσοπρόθεσμη βάση των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης επισημαίνει έμμεσα η τελευταία έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για τις οικονομικές εξελίξεις τονίζει η Ναυτεμπορική.

Ευρώ: Βρόχος για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και την κερδοφορία των επιχειρήσεων αποτελεί η ανατίμηση του ευρώ, σύμφωνα με την Οικονομική Ελευθεροτυπία, καθώς η ισχυροποίηση του ευρωπαϊκού νομίσματος -που απ’ ό,τι φαίνεται δεν κινδυνεύει να ανατραπεί εντός του 2004- εκτιμάται ότι θα έχει παρενέργειες στην ευρωπαϊκή οικονομία, αφού θα επηρεάσει δυσμενώς την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Έμποροι: Άμεσα μέτρα για τη στήριξη των εμπορικών επιχειρήσεων, που αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων ετών, προτείνει το οργανωμένο εμπόριο και ελπίζει πως η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές θα εγκύψει στα προβλήματα της αγοράς, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Καταναλωτικά Δάνεια: Με ρυθμό 17%-18% θα αυξηθούν το 2004 τα καταναλωτικά δάνεια αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως το 52% του πληθυσμού έχει συνάψει δάνεια.

Κτηματολόγιο: Κατά 50% μειώνεται το κόστος του Κτηματολογίου όπως αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία το έργο θα κοστίσει 1,2 δισ. ευρώ από 2,5 δισ. ευρώ αρχικά, ενώ συμπληρώνει πως από την άνοιξη ξεκινά η καταβολή του κτηματατόσημου από τους ιδιοκτήτες.

Αερομεταφορές: Αυστηρή φέρεται να είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο προς τις τρίτες χώρες όσον αφορά στις αερομεταφορές, με σχολαστικούς ελέγχους στα αεροδρόμια και στις εισόδους.

Μεταλλεία Χαλκιδικής: Γυρίζουν σελίδα τα Μεταλλεία Χαλκιδικής σύμφωνα με την Ημερησία, που αναφέρει πως από σήμερα περνούν στο νέο επενδυτικό σχήμα, ενώ συμπληρώνει πως από τον Μάρτιο θα ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες.

Εταιρίες Επενδύσεων: Στην κερδοφορία επιστρέφουν οι εταιρίες επενδύσεων σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που τονίζει πως αρωγός ήταν η ανάκαμψη του Χ.Α. το 2003.

Hellas Sat: Πώς θα κερδίσουμε από τον Hellas Sat εξηγεί σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellas Sat Α.Ε., κ. Γιώργος Αργυρόπουλος.

Επιμέλεια: Μαρίση Μπαλιούση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v