Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρευστοποιήσεις και τοποθετήσεις ”βλέπουν” οι ΑΧΕ

Πιθανές κινήσεις για κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών και παράλληλα συγκρατημένη αισιοδοξία για ανάκαμψη του αγοραστικού ενδιαφέροντος ”βλέπουν” οι ΑΧΕ. Προϋπόθεση, η εγχώρια πολιτική και η διεθνής σταθερότητα.

Ρευστοποιήσεις και τοποθετήσεις ”βλέπουν” οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report ότι, παρά τις πιθανές κινήσεις για κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών, αρκετοί επενδυτές θα δείξουν αγοραστικό ενδιαφέρον δεδομένου ότι, όπως αναφέρει, θα εντοπίσουν νέες ευκαιρίες τοποθετήσεων σε τίτλους με ελκυστικές τιμές.

Σύμφωνα με τη Marfin Hellenic, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η αγορά θα κινηθεί έντονα πτωτικά σήμερα.

Επίσης, η Marfin στο πρωινό report της αναφέρεται στη μετοχή της Hyatt, για την οποία επισημαίνει ότι θα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος έπειτα από την πτωτική της πορεία την Παρασκευή, ενώ τονίζει πως κάθε περαιτέρω πτώση της μετοχής θα είναι ευκαιρία για νέες τοποθετήσεις, δεδομένου ότι εκτιμά πως η ακύρωση του διαγωνισμού για την υπόθεση της πώλησης του Καζίνου Πάρνηθας έχει μικρή πιθανότητα.

Ανάκαμψη του αγοραστικού ενδιαφέροντος περιμένει σήμερα Εγνατία ΑΧΕ, ενώ θεωρεί πιθανή την κίνηση προς τα επίπεδα των 2.500-2.550 μονάδων, με την προϋπόθεση σταθερότητας στις διεθνείς εξελίξεις.

Ωστόσο, η Εγνατία περιμένει επίσης τάσεις κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών στα προαναφερθέντα επίπεδα, κάνοντας τελικά λόγο για συσσώρευση, με περιθώριο διακύμανσης τις 100-150 μονάδες.

Από την πλευρά της, η Εurobank Securities σημειώνει πως η ψυχολογία της αγοράς παραμένει εύθραυστη, αυξάνοντας τη διακύμανσή της, ενώ προβλέπει πως οι ανακοινώσεις των εταιρικών κερδών θα είναι στο επίκεντρο. Σημειώνει ακόμα ότι το ντεμπούτο για την υψηλή κεφαλαιοποίηση θα γίνει αύριο με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του ΟΠΑΠ.

Εξάλλου, η Praxis ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά ότι αναμένεται να επικρατήσει νευρικότητά στην αγορά, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν, όπως αναφέρει, τις αστάθμητες εξελίξεις λόγω της πολιτικής έντασης που επικρατεί. Επιπλέον, η Praxis αναφέρει πως οι αποδόσεις των τελευταίων μηνών δικαιολογούν τις ρευστοποιήσεις για την κατοχύρωση των βραχυχρόνιων κερδών.

Τι έγινε την προηγούμενη εβδομάδα: Με πτώση 2,1% έκλεισε το Χ.Α. την εβδομάδα που μας πέρασε, καθώς, όπως αναφέρει η Εurobank Securities, επικράτησε τάση αποκομιδής βραχυχρόνιων κερδών, ιδίως στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Τι έγινε την Παρασκευή: Κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,71% στις 2.432,58 μονάδες. Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Marfin Hellenic, οι κλάδοι των τραπεζών και τηλεπικοινωνιών υπεραπέδωσαν του Γενικού Δείκτη λόγω του έντονου αγοραστικού ενδιαφέροντος των θεσμικών επενδυτών, με τις μετοχές των ΟΤΕ, CosmΟΤΕ, Alpha Bank και Εθνικής να σημειώνουν άνοδο πάνω από 2,60%.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v