Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Τετάρτης

Το κυβερνητικό και οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ., ο κλάδος των κατασκευών, τα αποτελέσματα της οικονομικής χρήσης 2003 του ΟΠΑΠ είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζουν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Τετάρτης
Το κυβερνητικό και οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ., ο κλάδος των κατασκευών, τα αποτελέσματα της οικονομικής χρήσης 2003 του ΟΠΑΠ είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζουν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

Ν.Δ.: Στο τρίπτυχο ανάπτυξη – απασχόληση - κοινωνική δικαιοσύνη στηρίζεται το κυβερνητικό οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ., το οποίο παρουσίασε χθες ο πρόεδρος του κόμματος Κ. Καραμανλής, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Από την πλευρά της η Καθημερινή σημειώνει πως με φιλελεύθερο προσανατολισμό, αλλά και έντονα κοινωνικά χαρακτηριστικά, η Ν.Δ. παρουσίασε χθες το πρόγραμμά της για την οικονομία.

Σύμφωνα με το Κέρδος, ο Κ. Καραμανλής υπόσχεται ένα νέο περιβάλλον για την οικονομία, ενώ παράλληλα αναφέρεται και στις δεσμεύσεις της Ν.Δ. για τις επιχειρήσεις.

Θύελλα αντιδράσεων και πλήθος ερωτημάτων προκαλεί το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την οικονομία, σύμφωνα με την Ημερησία, που συμπληρώνει πως στο στόχαστρο της κριτικής βρίσκεται η εξαπόλυση κύματος ιδιωτικοποιήσεων, με όρους όμως που είναι αβέβαιο αν θα ενισχύσουν την πορεία της οικονομίας.

Ασφαλιστικό: ”Δώδεκα χρόνια πίσω στους νόμους της περιόδου 1990-1993 μάς γυρίζει η Ν.Δ. με τις θέσεις της για το Ασφαλιστικό” εκτιμούν τα συνδικάτα και προβλέπουν ότι, αν κερδίσει τις εκλογές, θα εισέλθουμε σε περίοδο κοινωνικών συγκρούσεων, τονίζει το Βήμα.

Ο υπουργός Οικονομίας, Ν. Χριστοδουλάκης, σχολίασε με ειρωνικό τρόπο ότι το ”νεωτερικό” στοιχείο του προγράμματος είναι η επιστροφή σε εκείνο το ασφαλιστικό σύστημα και άφησε να εννοηθεί πως ολόκληρο το πακέτο της Ν.Δ. αποτελεί κακέκτυπο της πολιτικής που εφήρμοσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αναφέρει η Καθημερινή.

Σοφοκλέους: Η προεκλογική περίοδος οδήγησε σε σημαντική αύξηση της μεταβλητότητας της εγχώριας αγοράς μετοχών, οδηγώντας στην πρώτη θέση μεταξύ των δεικτών των ανεπτυγμένων αγορών, σύμφωνα με το Βήμα.

Κτηματολόγιο: Το ποσό των 100 εκατ. ευρώ εξασφαλίστηκε για το Κτηματολόγιο, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Ολυμπιάδα: Στη συνέχιση της ανάπτυξης της χώρας μας και μετά την Ολυμπιάδα συμφώνησαν κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση, ΣΕΒ και ΓΣΕΕ, σε συνέδριο της PriceWaterhouseCoopers χθες στην Αθήνα, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Κατασκευές: Είναι ο κλάδος που άντλησε τα περισσότερα κεφάλαια από το Χ.Α., εξαιρουμένων των τραπεζών, ενώ συνεχίζει να επωφελείται από τον πακτωλό δισεκατομμυρίων μέσω των κοινοτικών πακέτων, τονίζει η Καθημερινή.

Το Κέρδος αναφέρει πως οι ”μαύρες τρύπες” που από το 1999 μέχρι σήμερα έμειναν βαθιά κρυμμένες στα γραφεία της οικονομικής διεύθυνσης των τεχνικών εταιριών άρχισαν να διογκώνονται επικίνδυνα και να αμαυρώνουν την εικόνα του κλάδου.

Η Εξπρές επισημαίνει πως το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο για τις κατασκευαστικές, ενώ συμπληρώνει πως τρεις εισηγμένες βρίσκονται στα όρια πτώχευσης.

ΟΠΑΠ: Στα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης του 2003 του ΟΠΑΠ αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

ΚΑΕ: Στο όριο βρίσκεται η μετοχή των ΚΑΕ, σύμφωνα με ανάλυση της Marfin Hellenic, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Lannet: Σε μειώσεις 49% στα τιμολόγια τηλεφωνίας προχωράει η Lannet σύμφωνα με το Κέρδος.

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Επιτυχημένη χρονιά ήταν το 2003 για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, που παρουσίασε αύξηση της τάξεως 3,6% σύμφωνα με το Κέρδος που

Yukos – Sibneft: Ακυρώθηκε η συγχώνευση Yukos – Sibneft, καθώς, όπως τονίζει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, ”αγκάθι” στάθηκε η αποζημίωση που ζητά η Yukos.

Επιμέλεια: Μαρίση Μπαλιούση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v