Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στέλνουν μήνυμα

Αποδίδει η μέχρι στιγμής προσπάθεια για τη σταθεροποίηση της αγοράς και τη θετική αντιστροφή του κλίματος, καθώς η πλευρά των ”αγοραστών” φαίνεται να στέλνει τα δικά της μηνύματα προς την αντίπερα πλευρά. Ωστόσο, δεν λείπουν τα μηνύματα και από την αντίθετη όχθη, εξέλιξη που επιφέρει συχνές εναλλαγές προσήμου για το Γενικό Δείκτη.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αν μη τι άλλο προσπαθούν. Εμφανής η δραστηριοποίηση συγκεκριμένων παραγόντων της αγοράς με προφανή επιδίωξη τη θετική αναστροφή του κλίματος.

Καταρχήν θα σταθούμε στην αντίδραση των μετοχών ΔΟΛ, Εθνική Ακινήτων και Τεγόπουλος, μετοχών σηματωρών της βραχυπρόθεσμης τάσης.

Με συναλλαγές περίπου 70.000 τεμαχίων αντιδρά προς τα 5,84 ευρώ η μετοχή της Intracom, ενώ ανάλογη συμπεριφορά επιδεικνύει και η θυγατρική της Intracat.

Στα 3,30 ευρώ με αυξημένες συναλλαγές η μετοχή της Ολυμπιακής Τεχνικής, διορθώνει λίγο η Μηχανική, ενισχύονται Εθνική (πάνω από τα 22,04 ευρώ) και οριακά στα 24,94 ευρώ η Alpha.

Είναι σαφές, πως από μία συγκεκριμένη πλευρά παραγόντων της αγοράς στέλνονται (ή επιχειρείται να σταλούν) κάποια μηνύματα-ενδείξεις. Θα φανεί, βεβαίως, στη συνέχεια κατά πόσο αυτή η προσπάθεια μπορεί να αποδώσει καρπούς, καθώς φαίνεται πως στις 2.400 μονάδες συνεχίζουν να δίνονται μάχες μεταξύ των εμπλεκόμενων.

Τεχνικά έχει διαμορφωθεί, μέχρι στιγμής, εύρος διακύμανσης μεταξύ 2.414-2.430 μονάδων, με συναλλαγές περίπου 19 εκατ. ευρώ (στα πρώτα 40 λεπτά της συνεδρίασης).

Θετικό και το μέχρι στιγμής το ισοζύγιο μεταξύ ανοδικών –πτωτικών μετοχών με τη μετοχή της Εργάς να καταγράφει τα υψηλότερα κέρδη. Με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές.

Φαίνεται πως οι φήμες διαμορφώνουν συνθήκες ”μόχλευσης” στο ”χαρτί”.

Με κέρδη επίσης και η μετοχή της Δάριγκ, γενικότερα μετοχών εταιριών μεσαίας χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Για τη συνέχεια, θα ήταν καλή η επιβεβαίωση για μία ακόμη φορά των 2.415 μονάδων, προκειμένου να ενισχυθεί, περαιτέρω, το στρατόπεδο και οι κινήσεις των αγοραστών.

Υ.Γ. Και μία είδηση της τελευταίας στιγμής: Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος θα ανακοινώσει τα ετήσια αποτελέσματα του 2003 για την Τράπεζα και τον Όμιλό της, την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2004, στις 16:15 τοπική ώρα Αθηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v