Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AXE: Από τις πολιτικές εξελίξεις η τάση

Η προσοχή της αγοράς είναι στραμμένη περισσότερο στις πολιτικές εξελίξεις και λιγότερο στις οικονομικού περιεχομένου ειδήσεις αναφέρουν οι ΑΧΕ. Ωστόσο, αναμένουν αγοραστικό ενδιαφέρον για τα blue chips στα επίπεδα των 2.400 μονάδων.

AXE: Από τις πολιτικές εξελίξεις η τάση
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report ότι αναμένει η προσοχή της αγοράς να στραφεί περισσότερο στις πολιτικές εξελίξεις και λιγότερο στις οικονομικού περιεχομένου ειδήσεις.

Η Marfin Hellenic εκτιμά ότι την εβδομάδα που διανύουμε η αγορά θα κινηθεί με σταθεροποιητικές τάσεις, ενώ από την επόμενη εβδομάδα και μετά το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να επικεντρωθεί στην ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Επίσης, η Marfin στο πρωινό report της αναφέρεται στη μετοχή της Elmec, για την οποία επισημαίνει ότι διαπραγματεύεται ελκυστικά 11,1 φορές τα αναμενόμενα κέρδη του 2004 και 1,2 φορές το αναμενόμενο λόγω της αξίας των μετοχών προς τις πωλήσεις.

Ακόμα η Marfin Hellenic για τη μετοχή της Elmec διατηρεί τη σύσταση ”outperform” και τιμή-στόχο τα 3,6 ευρώ.



Συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών εκτιμά βραχυπρόθεσμα Εγνατία ΑΧΕ, ενώ αναφέρει πως οι επενδυτές περιμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα και τις πολιτικές εξελίξεις να δώσουν εκ νέου την τάση.

Ωστόσο, οι αναλυτές της Εγνατίας περιμένουν αγοραστικό ενδιαφέρον κοντά στα επίπεδα των 2.400 μονάδων, ιδίως στα βαριά χαρτιά και σε επιλεγμένους τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, με την προϋπόθεση της διατήρηση του κλίματος διεθνούς σταθερότητας.

Από την πλευρά της, η Εurobank Securities σημειώνει ότι η αγορά αναζητει εκ νέου ένα έναυσμα, εγχώριο ή διεθνές, που θα της δώσει μια ξεκάθαρη κατεύθυνση.

Με βάση το τελευταίο, η Εurobank Securities καταλήγει στο ότι οι επενδυτές θα συνεχίσουν να κρατούν στάση αναμονής, ενώ ο Γενικός Δείκτης θα κινηθεί περιξ των 2.400 μονάδων.

Εξάλλου, η Praxis ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει ότι η νευρικότητα των τελευταίων ημερών δεν θα λείψει από τη σημερινή συνεδρίαση, αφού οι εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο εξακολουθούν να συντηρούν την επιφυλακτικότητα της επενδυτικής κοινότητας.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 0,76%, στις 2.416,56 μονάδες, με τις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης να σημειώνουν τη μεγαλύτερη πτώση.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Marfin Hellenic, κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν οι μικροί όγκοι συναλλαγών εξαιτίας και της περιορισμένης συμμετοχής των ξένων θεσμικών επενδυτών.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v