Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συχνές εναλλαγές προσήμου στο Χ.Α.

Έντονη μεταβλητότητα σε δείκτη και αγορά για μία συνεδρίαση με ιδιαίτερη νευρικότητα, καθώς το πτωτικό ξεκίνημα διαδέχτηκε μία κίνηση μέχρι το υψηλό των 2.433,7 μονάδων. Ακολούθησε σταδιακή διάβρωση των ημερήσιων κερδών, κυρίως στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Έντονη μεταβλητότητα σε δείκτη και αγορά για μία συνεδρίαση με ιδιαίτερη νευρικότητα, καθώς το πτωτικό ξεκίνημα διαδέχτηκε μία κίνηση μέχρι το υψηλό των 2.433,7 μονάδων.

Από ’κεί και πέρα, η σταδιακή διάβρωση των ημερήσιων κερδών, κυρίως στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, οδήγησε σταδιακά σε απώλεια του θετικού προσήμου, ενώ μετά τις 15.00 ο δείκτης αναλώνεται ουσιαστικά σε μία κίνηση πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος.

Από τις μετοχές του FTSE-20, συμβατικά κέρδη σημειώνονται μόνο για τον ΟΠΑΠ, όλοι οι δεικτοβαρείς τραπεζικοί τίτλοι παρουσιάζονται με αρνητικό πρόσημο, οριακά θετικοί οι ΟΤΕ, Motoroil και ΔΕΗ, ενώ με αξιοσημείωτα κέρδη ο Γερμανός.

Επίσης, πιέζονται σημαντικά Τιτάνας, και λιγότερο ΕΛΠΕ και Coca – Cola.

Ακολούθησαν η διολίσθηση της ψυχολογίας και οι χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, με την αναλογία ανοδικών – πτωτικών να κυμαίνεται περίπου 1 προς 4.

Με σημαντικές απώλειες και πάλι η Ευρωπαϊκή Τεχνική και η Τεχνοδομή, σημαντικές απώλειες και για την PLIAS, συνεχίζεται η αποχώρηση δυνάμεων στο Μαθιό, ενώ αντίθετα επικεφαλής των κερδισμένων τα Κλωστήρια Ναυπάκτου, με ελάχιστες όμως συναλλαγές.

Σημαντικά τα κέρδη (λόγω αποτελεσμάτων) για τον ΔΟΛ, δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον Νάκα, ενώ η Τράπεζα Κύπρου επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά το σενάριο που τη θέλει να κινείται αναλόγως του κλίματος που επικρατεί στο ΧΑΚ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v