Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγοραστικό ενδιαφέρον στο Χ.Α.

Ενίσχυση των διαθέσεων των αγοραστών παρατηρείται λίγο μετά το μεσημέρι στη Σοφοκλέους, κυρίως μέσω των τραπεζών (1,65%), που δίνει γενικότερη ώθηση στο Γενικό Δείκτη. Σημαντικός ο ρόλος των αναφορών - εκθέσεων των ξένων και ελληνικών οίκων για αρκετά blue chips.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ξένοι και Έλληνες επιχειρούν να ανεβάσουν ψηλότερα τον πήχη.

Είτε με τη μορφή εκθέσεων-αναλύσεών τους, που συνοδεύονται με ενίσχυση της παρουσίας τους, είτε μέσω ουσιαστικών προτροπών, εκτιμώντας θετικό το κλίμα.

Σε αυτήν την αλλαγή στάσης τους, μείζων σημασία δίνεται στα οικονομικά αποτελέσματα, στη δυνατότητα ενίσχυσης περαιτέρω της θέσης ορισμένων εισηγμένων.

Προφανώς δεν είναι τυχαία η... ομοβροντία αναφορών της Π&Κ για Cosmote και Coca-Cola, της Marfin για τα Folli Follie, των Eurobank, Marfin και Π&Κ για τα αποτελέσματα της Εθνικής ή ακόμη και των Citigroup, UBS και CSFB για τον ΟΠΑΠ.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με κάποιες ενδιαφέρουσες εξελίξεις που μπορούν να προσδώσουν... υπεραξίες σε συγκεκριμένα ισχυρά χαρτοφυλάκια, ενισχύουν την αισιοδοξία ισχυρών παιχτών της αγοράς, οι οποίοι τοποθετούνται στα τρέχοντα επίπεδα τιμών ωθώντας υψηλότερα τον Γ.Δ.

Είναι χαρακτηριστικό πως η αγορά εξασφαλίζει τις 2.435 μονάδες, έχει αντιδράσει μέχρι τις 2.444,79 με αιχμή τις τράπεζες, που ενισχύονται κατά 1,24%.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως συγκριτικά τη μεγαλύτερη θετική μεταβολή καταγράφει ο δείκτης μετοχών εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Παράλληλα, παρατηρούμε πως στα τρέχοντα επίπεδα τιμών πραγματοποιούνται ”πακέτα” σε μετοχές όπως ο Νίκας (μέσω της Marfin Χρηματιστηριακής για λογαριασμό θεσμικών πελατών), με την τιμή της μετοχής να κυμαίνεται πλέον στα 7,24 ευρώ.

Ολική και η αντίδραση της μετοχής του Γρηγόρη, με συναλλαγές περισσότερες του 1,2 εκατ. ευρώ, αφού από την ερχόμενη Δευτέρα εισάγονται νέες μετοχές προς διαπραγμάτευση.

Με σημαντική εμπορευσιμότητα ενισχύουν σταθερά τη θέση τους οι μετοχές των Τεχνικής Ολυμπιακής, Μοχλού, Τεγόπουλου, Ridenco, Εθνικής Ακινήτων και δευτερευόντως των Νάκα, ΕΛΒΕ, Shelman, NEΛ.

Οι διαθέσεις των αγοραστών ενισχύθηκαν γύρω στις 14.45 φέρνοντας και πάλι το Γ.Δ. κοντά στην ενδοσυνεδριακά υψηλή τιμή των 2.445,54 μονάδων.

Υ.Σ.: Ο πήχης λίγο μετά τις τρεις ανέβηκε ψηλότερα των 2.447 μονάδων δημιουργώντας ”διπλή κορυφή”. Αναμφίβολα θετική, από τεχνικής πλευράς, ένδειξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v