Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Πέμπτης

Η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας, το πρόγραμμα της Ν.Δ. και οι αντιδράσεις σε σχέση με το ασφαλιστικό, αλλά και η εικόνα της Σοφοκλέους είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζουν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Πέμπτης
Η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας, το πρόγραμμα της Ν.Δ. και οι αντιδράσεις σε σχέση με το ασφαλιστικό, αλλά και η εικόνα της Σοφοκλέους είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζουν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Πολιτική: Την ατραπό για την έξοδο από την υπόθεση Πάχτα φαίνεται ότι βρήκε το ΠΑΣΟΚ στη δέσμη προτάσεων της Ν.Δ. για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, τονίζει το Κέρδος.

Για έξι μεγάλες προγραμματικές αλλαγές από τον Γ. Παπανδρέου κάνει λόγο η Ημερησία, που αναφέρεται σε ενοποίηση των υπουργείων Παιδείας- Εργασίας, η οποία συμπληρώνει πως κατά τη χθεσινή του συνέντευξη στη ΝΕΤ ο κ. Παπανδρέου επαγγέλθηκε τομές στη λειτουργία του κράτους.

Σχετικά η Ελευθεροτυπία επισημαίνει πως ο κ. Παπανδρέου στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη επέμεινε στο σπάσιμο των μηχανισμών σε κόμμα και κράτος, ενώ έδωσε έμφαση στην αξία του διαλόγου και στις συναινετικές λύσεις.

Τα Νέα τονίζουν πως το πρόγραμμα της Ν.Δ. κατέρρευσε σε 24 ώρες, ενώ η Ελευθεροτυπία επισημαίνει πως επήλθε θύελλα αντιδράσεων και πως η Ν.Δ. προσπαθεί να τα μαζέψει.

Φόρο 15% στα repos προαναγγέλλει η Ν.Δ. σύμφωνα με το Βήμα, που συμπληρώνει πως σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη ο διπλασιασμός θα προκαλέσει φυγή κεφαλαίων στο Λονδίνο.

Εξηγήσεις έσπευσε να δώσει για το πρόγραμμά της η Ν.Δ., σύμφωνα με την Εξπρές, που αναφέρει πως η αναφορά στο ”καθεστώς” του 1993 και σε ”μείωση συντάξεων” προκάλεσε κύμα αντιδράσεων από το ΠΑΣΟΚ και τους συνδικαλιστές.

Η Καθημερινή από την πλευρά της κάνει λόγο για καθεστωτική προπαγάνδα με θέμα το ασφαλιστικό, ενώ συμπληρώνει πως ”οι απώλειες Πάχτα περιορίζονται” με τη διαφορά να διαμορφώνεται στις 4,5 μονάδες υπέρ της Ν.Δ.

Ανταγωνιστικότητα: Τις πτωχές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας όσον αφορά στην ανταγωνιστικότητα επιβεβαιώνει έκθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Η υστέρηση της ελληνικής οικονομίας σε βασικούς δείκτες ανταγωνιστικότητας είναι το βασικό συμπέρασμα της πρώτης ετήσιας έκθεσης που παρουσίασε χθες το Εθνικό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Η Ημερησία, επικαλούμενη δήλωση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, αναφέρει πως ”η ανταγωνιστικότητα δεν περνά από την εξαθλίωση των εργαζομένων”.

Πληθωρισμός: Στο 2% εκτιμάται ότι παρέμεινε ο πληθωρισμός της ευρωζώνης τον Ιανουάριο σύμφωνα με το πρώτα στοιχεία της Eurostat, όπως αναφέρει το Βήμα.

ΔΛΠ: Υψηλές υπεραξίες αλλά και υψηλότερες σε σχέση με πέρυσι προβλέψεις αναμένεται να εμφανίσουν οι εταιρίες του ευρύτερου χρηματοοικονομικού τομέα για τη χρήση 2003, διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις για ομαλή μετάβαση σε συνθήκες Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, αναφέρει η Εξπρές.

ΟΤΕ: Τον κίνδυνο να κληθεί να καταβάλει περί το 1,5 δισ. ευρώ τον επόμενο ενάμιση χρόνο αντιμετωπίζει το Δημόσιο και αυτό για να ”επανακρατικοποιήσει” τον ΟΤΕ, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Εθνική Τράπεζα: Αύξηση 47% αναμένεται να παρουσιάσουν τα κέρδη της Εθνικής Τράπεζας σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v