Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συν… Εθνική και χείρα κίνει

Με αιχμή τις τράπεζες και... συμπολεμιστές μια σειρά μετοχών υγιών εταιριών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης είναι πιθανόν να επιχειρηθεί η διάσπαση των 2.465 μονάδων, προκειμένου να αποκτήσει και πάλι δυναμική η αγορά και με τη βοήθεια των ξένων να προσφέρει νέο κύκλο κερδών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αλκυονίδες μέρες και στη Σοφοκλέους. Ξεδιαλύνει, με αιχμή τις τράπεζες, το γκρίζο τοπίο των προηγούμενων ημερών καθιστώντας σχετικά πιο αισιόδοξους τους παίκτες.

Από τεχνικής πλευράς, ενδεχόμενη διάσπαση των 2.465 μονάδων θα μπορούσε να μεταβάλει και τη βραχυπρόθεσμη τάση πάλι σε ανοδική.

Γιατί η μεσοπρόθεσμη φορά της αγοράς με τον Γ.Δ. πάνω από τις 2.400 μονάδες παραμένει θετική.

Προσδοκίες, λοιπόν, για την ανακοίνωση σαφώς βελτιωμένων αποτελεσμάτων από τους τραπεζικούς ομίλους.

Δικαιολογημένη η αισιοδοξία για διανομή υψηλότερων, συγκριτικά με πέρυσι, μερισμάτων, που κατά μέσο όρο εκτιμάται ότι θα φτάσουν στο +25%.

Αυτή η εκτίμηση δικαιολογεί την επαναδραστηριοποίηση κυρίως αμερικανικών κεφαλαίων προς τις τραπεζικές μετοχές (κυρίως σε Εθνική, Alpha) και τη διαμόρφωση συνθηκών ”μόχλευσης” σε αρκετές μετοχές εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ξεκινά η Εθνική, την ερχόμενη Πέμπτη, με τη μετοχή της, αλλά και το συμβόλαιό της να δίνουν καλά λεφτά χθες μετά την άνοδο κατά 2,94% προς τα 22,38 ευρώ.

Όχι βέβαια πως υστέρησε η Αlpha, που ξαναπερνά χωρίς αντίσταση στα 25 ευρώ ή η Πειραιώς που πλησιάζει πάλι τα 10, ενώ ακολουθούν Eurobank και Εμπορική.

Για τον ΟΤΕ η τιμή-στόχος είναι... εμφανής προς τα 13 ευρώ, ενώ στον ΟΠΑΠ η Fidelity κάνει για μία ακόμη φορά επίδειξη δύναμη και διορατικότητας.

Ιστορικά υψηλή τιμή και για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 21,12 ευρώ, προσελκύει από προχθές κυρίως ξένα κεφάλαια.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει η κινητικότατη τις τελευταίες μέρες μεσαία κεφαλαιοποίηση.

”Αστεία” η κεφαλαιοποίηση των 285 εκατ. ευρώ του ΟΛΠ, διασπά τα 2,30 ο Κορασίδης (με νέα υψηλή τιμή 52 εβδομάδων ξαναμαζεύεται στα 3 ευρώ ο Χατζηιωάννου), ανεβαίνει το θερμόμετρο και οι συναλλαγές στην Κύπρου (με μοχλό το ιδιότυπο arbitrage μεταξύ Αθηνών - Λευκωσίας), διασπά τα 3,20 ευρώ ο Τεγόπουλος (εταιρία του κλάδου με μηδενικό δανεισμό και προσδοκίες για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα).

Παράλληλα, δε θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο το χθεσινό πακέτο του Νίκα στα 6,80 ευρώ, η σταθερά ανοδική φορά της Alco, οι αυξημένες συναλλαγές του Νάκα, η ανθεκτικότητα του Γερμανού, η σταθερότητα της Καθημερινής, το χαμηλό Ρ/Ε του Σαράντη και πολλών ακόμη περιπτώσεων που επανέρχονται στο προσκήνιο.

Σημείωση: Σε καθεστώς επιτήρησης από σήμερα η ΕΡΓΑΣ. Μήπως κάποιοι άργησαν;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v