Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AXE: Θετική η ψυχολογία-καταλύτης τα αποτελέσματα

Θετικά εκιμούν οι ΑΧΕ πως θα κινηθεί η αγορά σήμερα, κυρίως λόγω της βελτιωμένης ψυχολογίας, η οποία ωστόσο χαρακτηρίζεται ”εύθραυστη”. Βραχυπρόθεσμος καταλύτης παραμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα και οι εταιρικές ανακοινώσεις.

AXE: Θετική η ψυχολογία-καταλύτης τα αποτελέσματα
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report πως οι όγκοι συναλλαγών θα παραμείνουν στο επίκεντρο στη σημερινή συνεδρίαση μετά τη χθεσινή ημέρα, όπου επικράτησε έλλειψη μεγάλων προσφορών και εκδήλωσης αγοραστικού ενδιαφέροντος για μετοχές που είχαν κινηθεί διορθωτικά το τελευταίο διάστημα.

Από την πλευρά της η Marfin Hellenic εκτιμά πως η αγορά θα κινηθεί θετικά στο άνοιγμά της λόγω της βελτιωμένης ψυχολογίας των επενδυτών, ενώ το ενδιαφέρον των επόμενων εβδομάδων θα αποσπάσουν οι εταιρικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων.

Ακόμα, η Marfin στο πρωινό report της αναφέρεται στον Γερμανό, ο οποίος εκτιμά πως έχει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης λόγω της επέκτασής του σε αναδυόμενες αγορές, ενώ αυξάνει παράλληλα το εγχώριο μερίδιο αγοράς.

Η Marfin Hellenic για τη μετοχή της Γερμανός διατηρεί τη σύσταση ”outperform” και υιοθετεί τιμή-στόχο τα 24 ευρώ.

Εκδήλωση αγοραστικού ενδιαφέροντος περιμένει η Εγνατία ΑΧΕ σαν συνέχεια της χθεσινής ανοδικής συνεδρίασης, ενώ αναφέρει πως τα εταιρικά αποτελέσματα, κυρίως της Εθνικής Τράπεζας και της Coca-Cola 3Ε, μαζί με τις πολιτικές εξελίξεις που αναμένονται κυρίως από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το Σαββατοκύριακο, θα αποτελέσουν τους καταλύτες της αγοράς βραχυπρόθεσμα.

Ωστόσο, οι τεχνικοί αναλυτές της Εγνατίας εκτιμούν πως οι 2.500 μονάδες ίσως αποδειχτούν ισχυρή αντίσταση.

Εξάλλου, η Εurobank Securities σημειώνει ότι η αγορά είναι πιθανόν να κινηθεί ανοδικά σήμερα. Η Εurobank Securities καταλήγει στο ότι η ψυχολογία της αγοράς παραμένει εύθραυστη και εύκολα μεταβάλλεται σε αισιόδοξη, ενώ οι επενδυτές περιμένουν θετικά αποτελέσματα από τον τραπεζικό τομέα.

Επιπλέον, η Praxis ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει ότι το ενδιαφέρον της αγοράς να στραφεί στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων που ακολουθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα (Εθνική, Coca-Cola 3Ε). Ωστόσο, θεωρεί πως τα θετικά αποτελέσματα των εν λόγων ανακοινώσεων έχουν ήδη προεξοφληθεί από την αγορά



Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,41%, στις 2.445,98 μονάδες, οδηγούμενος ψηλότερα από το νέο αγοραστικό ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Marfin Hellenic, ο κλάδος των τραπεζών παρουσίασε άνοδο 2,10% υπεραποδίδοντας του Γενικού Δείκτη.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v