Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Δευτέρας

Στη χθεσινή ψηφοφορία που ανέδειξε τον κ. Γιώργο Παπανδρέου πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στα οικονομικά προγράμματα των δύο μεγάλων κομμάτων, στο Δ’ ΚΠΣ, αλλά και στον κλάδο των κατασκευών αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Δευτέρας
Στη χθεσινή ψηφοφορία που ανέδειξε τον κ. Γιώργο Παπανδρέου πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στα οικονομικά προγράμματα των δύο μεγάλων κομμάτων, στο Δ’ ΚΠΣ, αλλά και στον κλάδο των κατασκευών αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

ΠΑΣΟΚ: Εντολή ανατροπής πήρε με 1.017.085 ”ναι” ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ανακηρύσσει στα ”Νέα” τις κυβερνητικές προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως ”στηρίζεται στη δύναμη των πολιτών, επισημαίνοντας πως η υποστήριξή τους του δίνει δύναμη για να προχωρήσει σε ρήξεις”.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του Γιώργου Παπανδρέου στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, που συμπληρώνει πως ο κόσμος του έδειξε να ”ξυπνάει” και ο Γ. Παπανδρέου ενισχύεται σημαντικά για τη συνέχεια του προεκλογικού αγώνα.

Πολιτική: Στα ”οικονομικά ατού των μονομάχων” αναφέρεται η Οικονομική Ελευθεροτυπία, η οποία επισημαίνει πως από σήμερα η εκλογική αντιπαράθεση μεταφέρεται –ή τουλάχιστον ελπίζεται ότι θα μεταφερθεί– στη σύγκριση και στην κριτική των οικονομικών προγραμμάτων των δύο κομμάτων εξουσίας.

Ελληνική Οικονομία: Στα επτά ”αγκάθια” της οικονομίας για το νικητή της 7ης Μαρτίου αναφέρεται η Ναυτεμπορική, η οποία επισημαίνει πως ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. αφήνουν για μετά τις εκλογές τις πολιτικές αντιμετώπισης των βασικών προβλημάτων της οικονομίας, καθώς στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αποφεύγουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους υπό το φόβο του πολιτικού κόστους.

Διπλές εξετάσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς δίνει αυτήν την εβδομάδα η ελληνική οικονομία και ενώ απομένει χρονικό διάστημα μικρότερο του μήνα πριν από τις εκλογές, επισημαίνει η Ναυτεμπορική, που συμπληρώνει πως αύριο συζητείται στο Ecofin το ελληνικό Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης 2003 – 2006.

Δ’ ΚΠΣ: Ιδιαίτερα θετική για την Ελλάδα είναι η εισήγηση για το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης των κοινοτικών πιλοτικών στην επταετία 2007-20013, σύμφωνα με την Ημερησία, που επισημαίνει πως εγκρίνεται το Δ’ ΚΠΣ με 23 έως 26 εκατ. ευρώ.

Ασφαλιστικό: Την περασμένη εβδομάδα, η ανακοίνωση του οικονομικού προγράμματος της Ν.Δ., με την επίμαχη αναφορά στη βελτιωμένη εφαρμογή του νόμου Σιούφα, άνοιξε τον ”ασκό του Αιόλου” στο πολιτικό πεδίο, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως έδωσε αφορμές και για την εξέταση του πραγματικού προβλήματος.

Ευρώ-Δολάριο: Με ευχές για τις ισοτιμίες έληξε η G7, σύμφωνα με την Ημερησία, που αναφέρει πως η Σύνοδος έληξε χωρίς αποτελέσματα.

ΔΕΗ: Αρνητική εφεδρεία στο ηλεκτρικό σύστημα της χώρας, δηλαδή αδυναμία να καλυφθεί η ζήτηση ενέργειας κατά τις ώρες αιχμής, καταγράφει για την Ελλάδα από το φετινό καλοκαίρι η έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συστημάτων Μεταφοράς Ηλεκτρισμού – UCTE, αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Κατασκευές: Την αλήθεια για τον κλάδο των κατασκευών παραθέτει η εφημερίδα Ημερησία, που κάνει λόγο για εταιρίες δύο ταχυτήτων, ενώ παραθέτει και τις μετοχών των κατασκευαστικών με P/E κάτω από 10.

Ενέργεια: Για σημαντικές επενδύσεις στον κλάδο της ενέργειας κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία παράλληλα αναφέρεται και στα προγράμματα που εκτελούν ήδη οι εταιρίες.

Επιμέλεια: Μαρίση Μπαλιούση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v