Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AXE: Η τάση από ξένους και εταιρικά αποτελέσματα

Κρίσιμο βραχυπρόθεσμα είναι το επίπεδο συμμετοχής των ξένων θεσμικών στη Σοφοκλέους, που σε συνδυασμό με τα αναμενόμενα εταιρικά αποτελέσματα θα καθορίσει την τάση. Οι πολιτικές εξελίξεις παραμένουν στο επίκεντρο.

AXE: Η τάση από ξένους και εταιρικά αποτελέσματα
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Κρίσιμο βραχυπρόθεσμα εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως είναι το επίπεδο συμμετοχής των ξένων θεσμικών στη Σοφοκλέους, αναφέροντας πως η ροή ξένων επενδύσεων και η ψυχολογία της αγοράς θα δώσουν την τάση.

Σύμφωνα με τη Marfin Hellenic, το ενδιαφέρον των επενδυτών αυτήν την εβδομάδα θα είναι στραμμένο στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων της Εθνικής Τράπεζας και της Coca - Cola την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου.

Επίσης, η Marfin στο πρωινό report της αναφέρεται στον κλάδο των κατασκευών, δίνοντάς του σημαντικά περιθώρια ανόδου για τις μετοχές των Ελληνική Τεχνοδομική, Άκτωρ και Άβαξ.

Παράλληλα, η Marfin συμπληρώνει πως η φημολογία σχετικά με τη φερεγγυότητα ενός κατασκευαστικού ομίλου οδήγησε τον κλαδικό δείκτη χαμηλότερα κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, ενώ εκτιμά πως ο κλάδος θα παραμείνει στο επίκεντρο.

Η Εγνατία ΑΧΕ αναμένει τάση συσσώρευσης βραχυπρόθεσμα στα επίπεδα των 2.400-2.500 μονάδων, τονίζοντας ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα παραμείνουν οι πολιτικές εξελίξεις και οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων. Η προσοχή των επενδυτών, εκτιμά η Εγνατία, θα στραφεί κυρίως στις μετοχές των ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και των τραπεζών.

Από την πλευρά της, η Εurobank Securities σημειώνει πως το θετικό κλείσιμο της Αμερικής την Παρασκευή θα επηρεάσει θετικά τις αγορές της Ευρώπης και τη Σοφοκλέους, καταλήγοντας στο ότι οι επενδυτές περιμένουν θετικές τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.

Τι έγινε την προηγούμενη εβδομάδα: Με κέρδη τελείωσε η πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου στο Χ.Α., με το Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 2.445,16 μονάδες, αυξημένος κατά 0,52%, ενώ η μέση καθαρή ημερήσια αξία των συναλλαγών παρουσίασε νέα σημαντική κάμψη κατά 14% και διαμορφώθηκε στα 143,5 εκατ. ευρώ έναντι 166,9 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα, αναφέρει στο εβδομαδιαίο report της η Magna Trust.

Η ανακοίνωση των ιδιαίτερα θετικών αποτελεσμάτων του ΟΠΑΠ την Τρίτη, συνεχίζει η Magna Trust, δεν στάθηκε αρκετή για να επαναφέρει την ανοδική ορμή και τους αυξημένους τζίρους στο Χ.Α. Αποτέλεσμα αυτής της αδυναμίας ήταν η διαμόρφωση μιας αγοράς δύο ταχυτήτων και δύο προσήμων.

Υπό τη βαριά ατμόσφαιρα και τον σκεπτικισμό για το μέλλον μικρών κατασκευαστικών εταιριών οι περιφερειακές μετοχές δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν την άνοδο του Γενικού Δείκτη, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των τίτλων να σημειώσει απώλειες σε εβδομαδιαία βάση, επισημαίνει επίσης η Magna.

Στο ίδιο κλίμα η Omega Bank κάνει λόγο για νευρικότητα και διακυμάνσεις το περασμένο πενθήμερο σε συνδυασμό με την αισθητή υποχώρηση της μέσης ημερήσιας αξίας συναλλαγών. Το προεκλογικό κλίμα τονίζει, αναμένεται και αυτήν την εβδομάδα να επηρεάσει σημαντικά τη Σοφοκλέους.

Τεχνικά η Omega αναφέρει σαν επίπεδο στήριξης της αγοράς τις 2.420 μονάδες, με την αντίσταση να βρίσκεται 100 μονάδες υψηλότερα, ενώ η διατήρηση του Γενικού δείκτη σε επίπεδα μεγαλύτερα της προαναφερθείσας στήριξης σημαίνει σύμφωνα με την Omega σήμα αγοράς.

Τι έγινε την Παρασκευή: Κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 0,32% στις 2.445 μονάδες. Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Εθνική ΑΧΕ, το αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών κυρίως στις μετοχές των ΟΠΑΠ ΔΕΗ και Εθνικής δεν κατάφερε να οδηγήσει τον δείκτη σε υψηλότερα επίπεδα. Ωστόσο, συνεχίζει, οι μικροί όγκοι συναλλαγών είναι ενδεικτικοί της μικρής συμμετοχής, ενώ δεν φανερώνουν διάθεση για μεγάλη διόρθωση.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v