Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AXE: Τάσεις σταθεροποίησης και αδυναμία της αγοράς

Αδύναμη θεωρούν οι ΑΧΕ πως παραμένει η Σοφοκλέους, τονίζοντας την επιφυλακτικότητα των επενδυτών. Ωστόσο, διατηρούν ψήγματα αισιοδοξίας περιμένοντας τα blue chips να πρωταγωνιστήσουν θετικά σήμερα.

AXE: Τάσεις σταθεροποίησης και αδυναμία της αγοράς
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report πως τα blue chips θα παραμείνουν στο επίκεντρο στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, υπεραποδίδοντας συγκριτικά με την υπόλοιπη αγορά. Ωστόσο υπογραμμίζει πως η εικόνα της Σοφοκλέους παραμένει αδύναμη.

Από την πλευρά της η Marfin Hellenic εκτιμά πως οι επενδυτές θα δείξουν ακόμα μεγαλύτερη προσοχή όσον αφορά στη βραχυπρόθεσμη κατεύθυνση της αγοράς, ενώ επισημαίνει πως το ενδιαφέρον θα παραμείνει στραμμένο στις ανακοινώσεις της Coca-Cola και της Εθνικής Τράπεζας την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου.

Ακόμα, η Marfin στο πρωινό report της αναφέρεται στη μετοχή της Folli Follie, η οποία παραμένει μια από τις top επιλογές της, αυξάνοντας παράλληλα το αίσθημα εμπιστοσύνης της Marfin έπειτα από την επιβεβαίωση της διοίκησης της αυξημένης ζήτησης του τέταρτου τριμήνου του 2003.

Εκδήλωση αγοραστικού ενδιαφέροντος περιμένει η Εγνατία ΑΧΕ, μετά την προσέγγιση της στήριξης των 2.400 μονάδων χθες, σαν αποτέλεσμα της θετικής ψυχολογίας στα διεθνή χρηματιστήρια. Ωστόσο η Εγνατία δεν αποκλείει την κατοχύρωση κερδών στο άνοιγμα της συνεδρίασης.

Εξάλλου, η Εurobank Securities σημειώνει ότι η αγορά είναι πιθανόν να κινηθεί σταθεροποιητικά σήμερα, καθώς πλησιάζει τα επίπεδα στήριξής της, και είναι πιθανόν να εμφανιστούν φαινόμενα κερδοσκοπίας.

Επιπλέον, η Praxis ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει ότι η διατήρηση του αρνητικού κλίματος στην αγορά επιτείνει τη νευρικότητα, καθιστώντας την ανάκαμψη ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο πολιτικό επίπεδο.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 1,12%, στις 2.418 μονάδες, με χαμηλούς όγκους συναλλαγών, οδηγούμενος χαμηλότερα από το μειωμένο αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών και τη διάθεση αποκόμισης βραχυχρόνιων κερδών, αναφέρει στο πρωινό της report η Εθνική ΑΧΕ.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v