Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη δίνη των φημών η Σοφοκλέους

Στους επικίνδυνους ρυθμούς που υπαγορεύει η αρνητική φημολογία για όλο και περισσότερες ”προβληματικές” εισηγμένες, κινείται η Σοφοκλέους, χωρίς οι ενεργοί παίκτες να δείχνουν ιδιαίτερη διάθεση ουσιαστικής αντίδρασης. Πάντως, οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών δυσκολεύουν το έργο των ”πωλητών”.

Μόλις επτά λεπτά κράτησε η ανοδική αντίδραση και εξήντα πέντε λεπτά το θετικό πρόσημο, πριν η Σοφοκλέους υποκύψει και πάλι σε αρνητικές φήμες και αρνητικότατη ψυχολογία.

Η αγορά μοιάζει να ”στροβιλίζεται” στους επικίνδυνους ρυθμούς που υπαγορεύουν η παρατεταμένη σκανδαλολογία και η αρνητική φημολογία για όλο και περισσότερες ”προβληματικές” εισηγμένες, χωρίς ιδιαίτερη διάθεση ουσιαστικής αντίδρασης.

Αυτό το τελευταίο σε συνδυασμό με ότι το Χ.Α. κινείται χαμηλότερα, χωρίς αυτό να το ”υπαγορεύει” το διεθνές κλίμα (όταν έκλεισε η Σοφοκλέους τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατέγραφαν αξιοπρόσεκτα κέρδη), δημιουργεί ιδιαίτερο προβληματισμό στους επαγγελματίες του χώρου, όπως και η εξαιρετική ευκολία με την οποία εναλλάσσονται οι πρωταγωνιστές των αρνητικών φημών.

Απόλυτα προβληματισμένοι και οι τεχνικοί αναλυτές, αφήνουν σαν τελευταίο όριο τεχνικής στήριξης τις 2.410 μονάδες, πριν ο δείκτης υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση δείχνουν να βρίσκονται σε περίπου ”ελεύθερη πτώση”.

Από τις δεικτοβαρείς μετοχές διασώθηκαν με θετικό πρόσημο οι ΔΕΗ (η Morgan Stanley σε έκθεσή της με ημερομηνία 6/2 δίνει τιμή στόχο τα 24 ευρώ), Γερμανός, ΚΑΕ και Ελληνικά Πετρέλαια, στο ”κόκκινο” όλο το τραπεζικό ταμπλό, ο ΟΤΕ λίγο πριν το τέλος βρέθηκε στο χαμηλό ημέρας και σημαντικές απώλειες για Ιντρακόμ, Ελληνική Τεχνοδομική και Βιοχάλκο.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με ανοδικές διαθέσεις, όμως αυτές εκτονώθηκαν λίγο πάνω από τις 2.467 μονάδες, δυναμική και θετικό πρόσημο έδειξαν να χάνονται μετά την πρώτη ώρα συνεδρίασης, κίνηση μέχρι το χαμηλό των 2.413,44 μονάδων και κλείσιμο κοντά σε αυτό και συγκεκριμένα στις 2.417,75 μονάδες με απώλειες 1,12%.

Η τελική εικόνα αποτρέπει την αισιοδοξία με 48 ανοδικές μετοχές έναντι 260 πτωτικών, καμία διάθεση καλυτέρευσης των αποτιμήσεων έστω και στο τέλος, σε είκοσι τίτλους οι απώλειες ξεπέρασαν το 6%, ο τζίρος στα 135,2 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 6,5 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Όσον αφορά στους επιμέρους τίτλους, συνεχίζει ανοδικά η Imako προς την τιμή στόχο των 1,59 ευρώ που έχει δώσει η Εγνατία ΑΧΕ, τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον Μπήτρο, συνεχίζεται ο ”κατήφορος” για Τεχνική Ολυμπιακή και Μοχλό, σημαντικές απώλειες χωρίς μεγάλο όγκο συναλλαγών στον Κέκροπα, ανέβασε όγκους και απώλειες ο Λεβεντέρης, και υπό σημαντική πίεση οι τίτλοι του ομίλου Κλωνατέξ, Alfa - Alfa Συμμετοχών και συμφερόντων Αθανασούλη.

Οσον αφορά στα πακέτα, πραγματοποιήθηκαν, ένα πακέτο 234.738 τεμάχια του ΟΠΑΠ στα 14,28 ευρώ, ένα πακέτο 75.451 τεμάχια της ΔΕΗ στα 21,50 ευρώ και ένα πακέτο 2.000 τεμάχια της AS Company στα 1,81 ευρώ.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 60.000 τεμάχια της Alpha Bank στα 25,17 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v