Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ιστορικό υψηλό για ΔΕΗ - ΟΠΑΠ

Τοποθετήσεις ελληνικών και ξένων χαρτοφυλακίων οδήγησαν σε ένα ακόμη ιστορικό υψηλό τις μετοχές του ΟΠΑΠ (14,80 ευρώ) και της ΔΕΗ (21,80 ευρώ), εξέλιξη που διασφάλισε τη θετική εικόνα των δεικτών. Διατηρείται η επιφυλακτικότητα, αν και λίγο πριν το κλείσιμο Εθνική, Εμπορική και Πειραιώς βρέθηκαν στο υψηλό ημέρας.

Συνεδρίαση έντονης νευρικότητας, όσον αφορά τον Γενικό Δείκτη (έστω και αν μετά τις 13.55 κινήθηκε σε μόνιμα πλαγιοανοδική κίνηση), κάτι που δεν φάνηκε να ισχύει για ένα σημαντικό τμήμα του ταμπλό, το οποίο έδειξε όχι μόνο αδυναμία ουσιαστικής αντίδρασης, αλλά και να διολισθαίνει σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Παράγοντες της Αγοράς εκτιμούν ότι η εικόνα της Σοφοκλέους παραμένει αδύναμη, διατηρείται το αρνητικό κλίμα και η επιφυλακτικότητα, ενώ η προσπάθεια ανάσχεσης της πτώσης σε ψυχολογία και Αγορά δείχνει αγνώστου διαρκείας.

Αυτό το τελευταίο ενισχύεται και από την αδύναμη εικόνα του Τραπεζικού κλάδου, έστω και αν λίγο πριν το τέλος Εθνική, Εμπορική και Πειραιώς βρέθηκαν στο υψηλό ημέρας, ”βοηθώντας” τον Γενικό Δείκτη να κλείσει πολύ κοντά στην υψηλότερη δυνατή ημερήσια διακύμανση.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι ανοδικές συνεδριάσεις είναι περισσότερο τεχνική ανοδική αντίδραση και λιγότερο απαρχή νέου ανοδικού κύματος.

Με αυτή την γνώμη φαίνεται να συμφωνεί και η πλειονότητα των τεχνικών αναλυτών που θεωρούν ότι ο Γενικός Δείκτης δύσκολα θα μπορέσει να υπερκεράσει τις 2.466-2.470 μονάδες, καθώς ο Τραπεζικός κλάδος δείχνει ότι βρίσκεται σε πλαγιοκαθοδική κίνηση, ΔΕΗ (21,80 ευρώ) και ΟΠΑΠ (14,80 ευρώ) πλησιάζουν στα όρια και των πλέον αισιόδοξων εκθέσεων, οπότε απομένει μόνο ο ΟΤΕ να τραβήξει ψηλότερα τον Δείκτη (για το μεγαλύτερο μέρος της Αγοράς ούτε λόγος), όμως και αυτός δεν έχει δώσει από το παρελθόν ιδιαίτερα δείγματα ”αξιοπιστίας”.

Από τους ”μεγάλους” του ταμπλό σε νέο ιστορικό υψηλό ΟΠΑΠ και ΔΕΗ (και ”εισαγόμενες” εντολές αγορών), αξιοσημείωτα κέρδη σε Ελ. Πετρέλαια και ΗΥΑΤΤ, ενώ με θετικό πρόσημο έκλεισαν Βιοχάλκο, Γερμανός, Ιντρακόμ, ΟΤΕ, Τιτάν και Motor oil.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 2.392,13 και 2.434,28 μονάδων για να κλείσει τελικά στις 2.432,67 μονάδες με κέρδη 0,62%, με τον τζίρο να φθάνει τα 157,3 εκ. ευρώ από τα οποία τα 5,1 εκ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Δεν ενθουσιάζει η τελική εικόνα, έστω και αν είναι συγκριτικά η καλύτερη όσον αφορά την αναλογία ανοδικών πτωτικών, με 137 ανοδικές μετοχές έναντι 143 πτωτικών και σε 10 τίτλους τα κέρδη ξεπέρασαν το 5%

Όσον αφορά τις επιμέρους μετοχές, σε υψηλό είκοσι μηνών ο Καρδασιλάρης που ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση τα 120 εκατ. ευρώ (!!!), κινητικότητα και σημαντικά κέρδη για την Ιντρακόμ Κατασκευές, βυθίζονται σε χαμηλότερα επίπεδα Ελ. Τεχνοδομική και Ακτωρ, προσπαθεί να ανεβάσει όγκους ο Βάρδας ”εξαργυρώνοντας” μία ακόμα επιχειρηματική είδηση.

Επίσης, σε παράλληλη ανοδική προσπάθεια ΟΛΠ και ΟΛΘ, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και αρκετοί τίτλοι που πιέστηκαν σημαντικά κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις (Τεχ. Ολυμπιακή, Ναυτεμπορική, ΑΛΤΕ, Alfa-Alfa Συμμετοχών και Alfa-Alfa Energy).

Τέλος, πραγματοποιήθηκαν δύο πακέτα των 217.000 και 220.000 τεμαχίων της Sex Form στα 2,82 και 2,80 ευρώ αντίστοιχα, ένα πακέτο 50.000 τεμάχια της ΔΕΗ στα 21,40 ευρώ, ένα πακέτο 1.500 τεμάχια της Centric Πολυμέσα στα 4 ευρώ, ένα πακέτο 43.900 τεμάχια της Eurobank στα 15,96 ευρώ και ένα πακέτο 140.000 τεμάχια του ΟΠΑΠ στα 14,66 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v