Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπερκομματική Εθνική!

Από την Εθνική εξαρτάται κατά πόσο η βραχυπρόθεσμη τάση μπορεί να ξαναγίνει ανοδική. Εάν μάλιστα προχωρήσει ο όμιλος και στη διανομή μίας δωρεάν μετοχής τότε το... κίνητρο για άνοδο ισχυροποιείται. Στηρίξεις στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και από ΟΠΑΠ, 3Ε, ΔΕΗ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ημέρα... Εθνικής η σημερινή, καθώς ο όμιλος ανακοινώνει τα αποτελέσματά του. Φήμες που κάνουν από χθες το γύρο της αγοράς, θέλουν τον όμιλο να έχει σχεδιάσει την ανακοίνωση και κάποιων εκπλήξεων.

Ενδεχομένως της διανομής μίας δωρεάν για κάθε 10 μετοχές της Τράπεζας.

Κάτι τέτοιο δικαιολογεί και την αυξημένη ζήτηση που εμφάνισε χθες ο τίτλος.

Ακολουθήθηκε όμως, κυρίως από την Alpha και δευτερευόντως από τη Eurobank ανεβάζοντας υψηλότερα τον FTSE-20 και φέρνοντας το Γ.Δ. σε απόσταση αναπνοής από την ”αντίσταση” των 2.461– 2.470 μονάδων.

Έχει όμως σημαντικές στηρίξεις η υψηλή κεφαλαιοποίηση και από μετοχές όπως ο εντυπωσιακός ΟΠΑΠ, η δυνατή ΔΕΗ, η 3Ε με τα ομολογουμένως θετικότατα αποτελέσματά της, ο Γερμανός, τα ΚΑΕ, ο Τιτάν στα 35 ευρώ και τα φιλόδοξα τελευταία ΕΛΠΕ.

Έγινε σαφές, στη χθεσινή συνεδρίαση, πως εάν εδραιωθεί η ανοδική τάση του δείκτη τότε θα αυξηθούν σημαντικά και οι συναλλαγές και η εμπορευσιμότητα σε τεμάχια.

Δεν είναι τυχαίο πως στη χθεσινή συνεδρίαση ο καθαρός τζίρος έφτασε στα 150 εκατ. ευρώ. Εάν μάλιστα επιβεβαιωθούν εκτιμήσεις που θέλουν την Ιntralot να προχωρά σε προσφορά ενός εκατομμυρίου μετοχών τότε αποκτά ενδιαφέρον και η μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Σε αυτή την κατηγορία ξεχωρίζει και πάλι η Folli Follie, όπου η ζήτηση είναι σαφώς μεγαλύτερη της προσφοράς, ο Βασιλόπουλος στα 16,5 ευρώ, ο Σαράντης, τα ΚΑΕ.

Χαμηλότερα ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μετοχές της Αστήρ, του φιλόδοξου Βάρδα, της σταθερά ανοδικής τελευταία Ιnfo Quest, της Alco, του ΟΛΠ (όπου θα πρέπει να προσεχθεί η αυξημένη χθες εμπορευσιμότητα), ο Χατζηιωάννου (που αντέδρασε από τα 2,8 ευρώ), η Despec Πολυμέσα, η Επιχειρήσεις Αττικής, η ΕΧΑΕ, όπου κυοφορούνται και πάλι εξελίξεις και μία σειρά ακόμη ”δραστήριων” μετοχών.

Εάν θέλουμε να αναφερόμαστε σε αλλαγή της βραχυπρόθεσμης τάσης, θα πρέπει ο Γ.Δ. να ”κλείσει” οριακά έστω υψηλότερα των 2.470 μονάδων μέχρι και την αυριανή συνεδρίαση.

Σημείωση: Ξεκινούν σήμερα οι εγγραφές για την εισαγωγή των μετοχών της Ελινόιλ, με εύρος τιμών τα 6,2- 6,8 ευρώ. η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v