Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Πέμπτης

Στη νέα δημοσκόπηση της Opinion, στις πολιτικές μεταγραφές, στις εκτιμήσεις του προέδρου της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ Αλ. Γκρίνσπαν, αλλά και στη Σοφοκλέους αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Πέμπτης
Στη νέα δημοσκόπηση της Opinion, στις πολιτικές μεταγραφές, στις εκτιμήσεις του προέδρου της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ Αλ. Γκρίνσπαν, αλλά και στη Σοφοκλέους αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Γκάλοπ: Σε ντέρμπι εξελίσσεται και πάλι η εκλογική αναμέτρηση, καθώς το ΠΑΣΟΚ μειώνει καθημερινά τη διαφορά από τη ΝΔ, σύμφωνα με τα Νέα που συμπληρώνουν πως η ”ψαλίδα” κλείνει όλο και περισσότερο, ενώ το ΠΑΣΟΚ κυριαρχεί στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

Σύμφωνα με το γκάλοπ της Opinion η Ελευθεροτυπία συμπληρώνει πως η παράσταση νίκης διαμορφώνεται γύρω στο 20% υπέρ της ΝΔ, ενώ συμπληρώνει πως ο Γ. Παπανδρέου θεωρείται και πάλι καταλληλότερος πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της η Καθημερινή αναφέρει πως το εκλογικό σώμα δείχνει να μη συγκινείται από τις πολιτικές ακροβασίες του κ. Γ. Παπανδρέου όπως προκύπτει από το εβδομαδιαίο βαρόμετρο που διενεργεί η VPRC για λογαριασμό του ΣΚΑΙ 100,3.

Παπανδρέου: Με στόχο την προσέλκυση ψηφοφόρων από τα δεξιά του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου αποφάσισε τη συνεργασία με τους Α. Ανδριανόπουλο και Στ. Μάνο αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Τους υποψηφίους Επικρατείας επέλεξε χθες ο Γ. Παπανδρέου σύμφωνα με το Βήμα που συμπληρώνει πως διεύρυνση προς δεξιά και αριστερά κλείνει πάλι η ”ψαλίδα” μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Καραμανλής: Τη ”Χάρτα της Καθημερινότητας” που αποτελεί την πρόταση του κόμματός του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο Λεκανοπέδιο Αττικής, παρουσίασε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Ελληνική Οικονομία: Το πρώτο ρεκόρ των Ολυμπιακών Αγώνων σημειώθηκε στην οικονομία σύμφωνα με το Βήμα, που αναφέρει πως ο ρυθμός ανάπτυξης ανέβηκε στο 4,7% κυρίως λόγω των μεγάλων έργων και της προετοιμασίας των Αγώνων.

Ταχύτερος και των πλέον αισιόδοξων προβλέψεων ήταν τελικά ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το 2003 σύμφωνα με την Ημερησία, που επισημαίνει πως οι επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 11,6%.

Πανωτόκια: Στο προσκήνιο επανέρχεται το ”καυτό” θέμα των πανωτοκίων, καθώς εν όψει εκλογών φαίνεται ότι ανοίγει νέος κύκλος συζήτησης από διάφορες πλευρές προσκείμενες και μη στην κυβέρνηση, αναφέρει η εφημερίδα Κέρδος,

Σοφοκλέους: Περιορισμένο είναι το ενδιαφέρον των ιδιωτών επενδυτών για τη Σοφοκλέους, σύμφωνα με το Κέρδος.

Σημαντικές αλλαγές στο πλαίσιο εισαγωγής εταιριών περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες της Ναυτεμπορικής το τελικό σχέδιο κανονισμού του Χ.Α. όπως διαμορφώθηκε μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με τους φορείς της αγοράς.

Οι τράπεζες κρατούν όρθια τη Σοφοκλέους στο δύσκολο προεκλογικό περιβάλλον που προκαλεί αβεβαιότητα και αμηχανία στους επενδυτές αναφέρει η Καθημερινή.

ΟΤΕ: Τη λήψη νομικών μέτρων κατά της Ιταλίας λόγω καθυστέρησης σε έργο εξετάζει ο ΟΤΕ σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v