Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Βελτιωμένη ψυχολογία, τράπεζες στο επίκεντρο

Ο τραπεζικός κλάδος θα βρεθεί στο επίκεντρο στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της Εθνικής εκτιμούν οι ΑΧΕ. Τα θετικά νέα από Αμερική και τα αποτελέσματα της Coca-Cola ενισχύουν την ψυχολογία.

ΑΧΕ: Βελτιωμένη ψυχολογία, τράπεζες στο επίκεντρο
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report πως ο τραπεζικός κλάδος θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της Εθνικής.

Από την πλευρά της, η Marfin Hellenic, επισημαίνει πως το ενδιαφέρον σήμερα θα παραμείνει στραμμένο στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Εθνικής, ενώ χαρακτηρίζει ”ισχυρά” τα αποτελέσματα 2003 της Coca-Cola, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Αυξημένο θα είναι σήμερα το ενδιαφέρον των επενδυτών για τα αποτελέσματα Εθνικής Τράπεζας εκτιμά Εγνατία ΑΧΕ, η οποία συμπληρώνει πως τα υψηλά κέρδη που ανακοίνωσε η Coca-Cola σήμερα το πρωί, ενισχύουν την ψυχολογία της αγοράς.

Εξάλλου, η Εurobank Securities σημειώνει ότι η αγορά είναι πιθανόν να παραμείνει σε θετικό έδαφος σήμερα, υποβοηθούμενη από τη βελτιωμένη ψυχολογία, μετά το θετικό κλείσιμο της Αμερικής και τα καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη της Coca-Cola.

Επιπλέον, η Praxis ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει ότι, οι δηλώσεις Γκρίνσπαν αναμένεται να ενισχύσουν την αισιοδοξία των κυριότερων διεθνών κεφαλαιαγορών, γεγονός που σε συνδυασμό με την θετική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Coca Cola μπορούν να οδηγήσουν σε θετικό πρόσημο την αγορά.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε ανοδικά κατά 0,97%, στις 2.456,26 μονάδες.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Εθνική ΑΧΕ, η αγορά οδηγήθηκε ψηλότερα από το αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών για τους τίτλους των τραπεζών που έκλεισαν την χθεσινή ημέρα με κέρδη 1,62%.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v