Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινητικότητα στην περιφέρεια

Στο στενό εύρος διακύμανσης των 15 μονάδων εξελίχθηκε η σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, όπου το επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάσθηκε σε επιμέρους μετοχές. Στα αξιοσημείωτα καταγράφονται η υπεραπόδοση του Small 80, τα πακέτα της Intralot και το νέο ιστορικό υψηλό για τη ΔΕΗ. Ξεχώρισαν επίσης Εθνική, 3Ε.

Συνεδρίαση που εξελίχθηκε σε ένα στενό εύρος διακύμανσης 15 μονάδων όσον αφορά στον Γενικό Δείκτη και με σχετικά ικανοποιητική τελική εικόνα.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι η δυναμική που παρουσίαζε η Σοφοκλέους κατά τον πρώτο μήνα του έτους έχει εκλείψει και ο πρώτος λόγος περνάει στα αποτελέσματα των εταιρειών, όσα δεν έχουν ήδη προεξοφληθεί.

Με ενδιαφέρον παρακολούθησαν τη συνεδρίαση και οι ασχολούμενοι με την τεχνική ανάλυση, καθώς υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις να υπάρξει ένα κλείσιμο του Δείκτη πάνω από τις 2.470 μονάδες, κάτι που τεχνικά θα άνοιγε τον δρόμο σε μία κίνηση προς τις 2.480-2.500 μονάδες (σημεία ισχυρής τεχνικής αντίστασης). Τελικά όμως αυτό δεν επετεύχθη και συνεχίζεται η κίνηση σε ένα στενό εύρος τιμών.

Ο Γενικός Δείκτης, παρά το γεγονός ότι κινήθηκε μεταξύ 2.464,37 και 2.479,34 μονάδων, παρουσίασε σημαντικό αριθμό ενδοσυνεδριακών διακυμάνσεων, για να κλείσει τελικά στις 2.468,5 μονάδες, με κέρδη 0,50%, ενώ στα αξιοσημείωτα της συνεδρίασης καταχωρείται, μετά από αρκετό καιρό, η υπεραπόδοση της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης (ο FTSES έκλεισε με κέρδη 1,12%), κάτι που ίσως σηματοδοτεί, αν έχει διάρκεια, τη σχετική δραστηριοποίηση των ”περιφερειακών δυνάμεων”.

Επίσης, το placement της Ιntralot, καθώς πέρασε σε χέρια θεσμικών το 5,09% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας, στην τιμή των 15,80 ευρώ.

Από τις μετοχές του FTSE με κέρδη μεγαλύτερα του 1% οι ΔΕΗ (νέο ιστορικό υψηλό σε κλείσιμο), Coca-Cola (ασφαλώς και τα ικανοποιητικά αποτελέσματα έπαιξαν ρόλο), ΗΥΑΤΤ, Εμπορική, Εθνική, Alpha Bank και Eurobank.

Αντίθετα, πιέστηκαν σημαντικά Ιmtracom, Ελ. Πετρέλαια και ΟΠΑΠ και με αρνητικό πρόσημο τερμάτισαν τη συνεδρίαση Γερμανός και CosmOTE.

Αρκετά ικανοποιητική η τελική εικόνα με 188 ανοδικές μετοχές έναντι 110 πτωτικών, σε 21 τίτλους τα κέρδη ξεπέρασαν το 5%, ο τζίρος στα 181,2 εκat. ευρώ και τα ”πακέτα” στα 34,5 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στους επιμέρους τίτλους, αισιόδοξες προσδοκίες για τα ενοποιημένα αποτελέσματα της Αττικής και τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της Γενικής (και ίσως όχι μόνο) ωθούν τους τίτλους ψηλότερα, σημαντικά κέρδη με χαμηλό σχετικά όγκο συναλλαγών για Βογιατζόγλου, Βαράγκη, Ζάμπα, ΕΒΖ και Euromedica, στο υψηλό ημέρας έκλεισε ο Ρόκας, συνεχίζει πλαγιοανοδικά ο Τεγόπουλος.

Επίσης, εντολές αγορών σημαντικού ”ειδικού βάρους” ώθησαν τον Ικτίνο, στο χαμηλό ημέρας λίγο πριν το τέλος Σαραντής και Προμότα, ενώ το ”come back” από ζημίες σε κέρδη για τη Nexans (τζίρος 72,72 εκατ. ευρώ από 62,19 εκατ., κέρδη 859.000 ευρώ από ζημίες 3,47 εκατ. ευρώ και μέρισμα 0,08 ευρώ) ”ανάγκασε” κάποιους να προσέξουν ότι η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας δεν προσεγγίζει ούτε το 1/3 του τζίρου της (!).

Placement μετοχών της Intralot έλαβε χώρα σήμερα και αφορούσε σε 1.998.660 μετοχές (σε 30 πακέτα) στην τιμή των 15,80 ευρώ που κατευθύνθηκε σε έλληνες και ξένους θεσμικούς.

Ακόμη πραγματοποιήθηκαν ένα πακέτο 230.000 τεμάχια της Sex Form στα 3 ευρώ, ένα πακέτο 500.000 τεμάχια της Informatics στα 1,78 ευρώ και ένα πακέτο 1.576.900 τεμάχια της Εξέλιξη ΑΕΕΧ στα 0,84 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v