Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιλεκτικές αγορές εν αναμονή της Εθνικής

Το αγοραστικό ενδιαφέρον ξένων για τη ΔΕΗ και η μεταβίβαση πακέτου της Ιntralot στα 15,80 ευρώ δημιουργούν κινητικότητα στην αγορά, ενώ αρκετές μετοχές εταιριών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης προσελκύουν επενδυτές. Περιμένοντας τα αποτελέσματα της Εθνικής, η αγορά σταθεροποιείται στο επίπεδο των 2.470 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Γύρω από τις 2.470 μονάδες εξακολουθεί να κινείται η αγορά.

Με καθαρές συναλλαγές περίπου 100 εκατ. ευρώ, ο Γενικός Δείκτης κρατά περίπου 15 μονάδες από τα κέρδη.

Θετική η πορεία των βασικών τραπεζικών μετοχών των Alpha, Εμπορική, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς, με αποτέλεσμα να σημειώνει μικρά κέρδη ο FTSE-20.

Σταθερά μετά τις 14.00 υλοποιείται εντολή αγοράς, για λογαριασμό ξένου διαχειριστή, στη μετοχή της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα η τιμή της να ενισχύεται κατά 1,5%.

Η μετοχή της Εθνικής παραμένει στα 23,40 ευρώ (άνοδος 1,65%), καθώς τα αποτελέσματα του ομίλου θα ανακοινωθούν μετά τη συνεδρίαση.

Παραμένει υψηλότερα των 9 ευρώ η μετοχή της Hyatt, αυξάνονται οι συναλλαγές στις μετοχές των Intracom (5,80 ευρώ), Kleeman, Μηχανική, Αστήρ, Χατζηιωάννου, Τρ. Κύπρου, Κυριακίδη και Μαΐλλη.

Στη μετοχή του τελευταίου είναι επίσης εμφανής η παρουσία ξένου διαχειριστή, ο οποίος τοποθετείται στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Στα 5,88 ευρώ υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή του Μυτιληναίου, ενώ για μία ακόμη συνεδρίαση αυξημένη εμπορευσιμότητα εμφανίζει η μετοχή του ΟΛΠ. Επίσης, πέρασε το πακέτο της Intralot (5% του μετοχικού κεφαλαίου) στα 15,80 ευρώ.

Ο τίτλος της Πειραιώς κινείται και πάλι υψηλότερα των 10 ευρώ, με δυνατή από τεχνικής πλευράς την επαναπροσέγγιση των 10,8 ευρώ.

Μέχρι το τέλος της συνεδρίασης δε, θα πρέπει να αναμένεται νέα ενδοσυνεδριακή διόρθωση, προς τις 2.461 μονάδες, καθιστώντας δυνατό το ”κλείσιμο” του Γ.Δ. έστω και οριακά υψηλότερα των 2.470 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v