Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας

Οι εξελίξεις στην πολιτική, η πρόσβαση 15.000 μικρών επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, τα έργα της πληροφορικής, αλλά και οι δωρεάν μετοχές που διανέμουν εταιρίες εισηγμένες στη Σοφοκλέους απασχολούν μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας
Οι εξελίξεις στην πολιτική, η πρόσβαση 15.000 μικρών επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, τα έργα της πληροφορικής, αλλά και οι δωρεάν μετοχές που διανέμουν εταιρίες εισηγμένες στη Σοφοκλέους απασχολούν μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

Πολιτική: Το ΠΑΣΟΚ θέτει το δίλημμα ”εκλογές προσδοκίας ή τιμωρίας” για την 7η Μαρτίου σύμφωνα με την Ημερησία που συμπληρώνει πως ο Κ. Καραμανλής άσκησε κριτική στο ΠΑΣΟΚ για μετάλλαξη.

”Δεν διαπραγματευόμαστε την ταυτότητα και τις αρχές μας” ξεκαθάρισε χθες ο Γ. Παπανδρέου απαντώντας στις επικρίσεις ότι κινδυνεύει η φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ από τη συνεργασία του με Μάνο και Ανδριανόπουλο αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Επίσης, η Ελευθεροτυπία φιλοξενεί συνέντευξη του κ. Κ. Μητσοτάκη στην οποία ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε μεταξύ άλλων πως η Ντόρα Μπακογιάννη θα γίνει πρωθυπουργός.

Για επιθετική πολιτική από Γιώργο Παπανδρέου κάνουν λόγο τα Νέα που αναφέρουν πως ο κ. Παπανδρέου ”πετά το γάντι” με πέντε διλήμματα σε Καραμανλή.

”Δεν ερχόμαστε ως μάγοι που θα επιλύσουμε τα προβλήματα” δήλωσε σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και υποψήφιος της Β΄ Αθηνών Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Ελληνική Οικονομία: Αναγκαίος κρίνεται ο επανακαθορισμός των στόχων και των προτεραιοτήτων της οικονομικής πολιτικής μετά τις εκλογές ανεξαρτήτως αποτελέσματα, καθώς η χαλάρωση των τελευταίων μηνών και οι προεκλογικές υποσχέσεις επιβαρύνουν το κλίμα και δημιουργούν αβεβαιότητα αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις: Περισσότερες από 15.000 μικρές επιχειρήσεις αποκτούν πρόσβαση για χρηματοδότηση τις τράπεζες μέσω του Ταμείου Εγγυήσεων Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, όπως αναφέρει η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει τι επισημαίνει η έκθεση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής.

Σοφοκλέους: Δωρεάν μετοχές θα διανείμει πληθώρα εταιριών, λόγω της αποτίμησης των ακινήτων στην εμπορική τους αξία, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο που συμπληρώνει πως οι μέτοχοι θα καρπωθούν μεγάλες υπεραξίες.

Εφορία: Πέντε εναλλακτικούς τρόπους υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος παρέχει φέτος υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στους περίπου 5,3 εκατ. φορολογούμενους, σύμφωνα με την Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Κίνα: Εκτός της Ευρώπης θα είναι το 2004 για την Κίνα σύμφωνα με την Ημερησία που συμπληρώνει πως το Πεκίνο θεωρεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ως τον καλύτερο εμπορικό εταίρο και επιδιώκει τη συνεργασία σε όλους τους τομείς.

Πληροφορική: Σημαντικές επισημάνσεις κάνει ο ειδικός γραμματέας της Κοινωνίας της Πληροφορίας Γ. Καλογήρου, για τα έργα της πληροφορικής σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική.

Ολυμπιακές Αερογραμμές: Για Βρετανικό ενδιαφέρον στις Ολυμπιακές Αερογραμμές κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο που συμπληρώνει πως υποψήφιος ”μνηστήρας” είναι η Venture Capital ΑΕΕΧ.

Vodafone: Την τρίτη εταιρία κινητής στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα την AT&T διεκδικεί η Vodafone σύμφωνα με την Ημερησία, που επισημαίνει πως στην ”κούρσα” συμμετέχει και η Cingular.

Επιμέλεια: Μαρίση Μπαλιούση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v