Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προέχει η σταθεροποίηση

Περιορισμένα, όπως φαίνεται, είναι τα περιθώρια αντίδρασης των τραπεζικών μετοχών, τουλάχιστον σ’ αυτή τη φάση. Επομένως, το βάρος εξισορρόπησης των μικρών πιέσεων που ασκούνται σε τραπεζοβαρείς μετοχές πέφτει σε άλλους τίτλους εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης. Τα εταιρικά αποτελέσματα θα συνεχίσουν να αποτελούν γνώμονα και κίνητρο των επιμέρους κινήσεων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μοιρασμένες εμφανίζονται οι εντολές, σε μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης, στοιχείο που, σε συνδυασμό με τη λήξη της σειράς μηνός Φεβρουαρίου στο Χ.Α., εκτιμάται πως θα λειτουργήσει εξισορροπητικά αυτή την εβδομάδα.

Οι χρηματιστηριακοί παράγοντες βασίζουν αυτή την εκτίμησή τους στη μικρή ανταπόκριση που είχαν τα ομολογουμένως θετικά αποτελέσματα της Εθνικής.

Τόσο η αντίδραση της μετοχής της Εθνικής όσο και του FTSE-20 δεν είχε διάρκεια μεγαλύτερη των 2-3 συνεδριάσεων, με αποτέλεσμα ο Δείκτης να παραμείνει στο επίπεδο των 2.470 μονάδων, σημείο όπου φαίνεται να διαμορφώνεται σε -βραχυπρόθεσμη βάση- ”κορυφή”, σημείο αναφοράς.

Διαπιστώνεται όμως πως σταδιακά αποκτούν ενδιαφέρον και οι αγοραστές μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης, η ενίσχυση των οποίων λειτουργεί αντισταθμιστικά στην πίεση που δέχεται ο τραπεζικός κλάδος.

Παρατηρείται επίσης πως μετοχές μικρότερων τραπεζών (Αττικής, Γενικής, Κύπρου) εμφανίζουν αυξημένη εμπορευσιμότητα.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της CosmΟΤΕ την ερχόμενη Πέμπτη, σε συνδυασμό με την ένταξη της μετοχής στον δείκτη MSCI, παρουσιάζει ενδιαφέρον, το οποίο από αύριο θα μπορούσε να μετακυλιστεί στον ΟΤΕ ή την 3Ε.

Ενδείξεις... αφύπνισης εμφανίζονται και στον κατασκευαστικό κλάδο, καθώς αυξημένες συναλλαγές, πέραν της Μηχανικής, πραγματοποιούν τελευταία οι Άκτωρ και Ελληνική Τεχνοδομική.

Σε ό,τι αφορά τον τίτλο του ΟΠΑΠ, εκτιμάται ότι η διόρθωση των τελευταίων 2 συνεδριάσεων ήταν σημαντική και θα μπορούσε να προσελκύσει και πάλι το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Ζήτηση από πλευράς ισχυρών διαχειριστών υπάρχει και για τη μετοχή της ΔΕΗ.

Εάν ο Γ.Δ. δεν πιεστεί σήμερα, στην αρχή της συνεδρίασης, τότε θα μπορούμε να ευελπιστούμε σε μια σταθεροποιητική συνεδρίαση, με αρκετές μετοχές εταιριών μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης να αντιδρούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v