Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AXE: Συσσώρευση με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Τα εταιρικά αποτελέσματα θα παραμείνουν για άλλη μια φορά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βραχυπρόθεσμα εκτιμούν οι ΑΧΕ, οι οποίες προβλέπουν για σήμερα τάσεις συσσώρευσης, ενώ η μετοχή της CosmΟΤΕ αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών.

AXE: Συσσώρευση με το βλέμμα στα αποτελέσματα
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Οι εταιρικές ανακοινώσεις θα συνεχίσουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των επενδυτών βραχυπρόθεσμα, εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ στο πρωινό της report.



Σύμφωνα με τη Marfin Hellenic, η προσοχή των επενδυτών θα εστιαστεί στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων του 2003, ενώ επισημαίνει πως οι CosmΟΤΕ, Τράπεζα Πειραιώς και Folli Follie θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου.

Επίσης, η Marfin στο πρωινό report της αναφέρεται στις μετοχές των ΟΤΕ - CosmΟΤΕ, υπογραμμίζοντας πως θα παραμείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά την απόφαση της Telenor να αναβάλει προς το παρόν την πώληση του 9% που κατέχει στην CosmΟΤΕ.

Η Marfin παραμένει θετική για τη μετοχή της CosmΟΤΕ, διατηρώντας την τιμή-στόχο στα 12,7 ευρώ, ενώ εκτιμά πως θα συνεχιστεί η ευφορία γύρω από αυτή, λόγω της προαναφερθείσας εξέλιξης και τη συμμετοχή της στον δείκτη MSCI Greece.

Η Εγνατία ΑΧΕ προβλέπει τάση συσσώρευσης βραχυπρόθεσμα, τονίζοντας ότι πιθανώς η CosmΟΤΕ θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία λόγω της συμμετοχής της στον δείκτη MSCI.

Από την πλευρά της, η Εurobank Securities σημειώνει πως τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Εθνική την προηγούμενη εβδομάδα δημιουργούν ελπίδες για τον τραπεζικό κλάδο, ενώ αναφορικά με την κίνηση της αγοράς προβλέπει πως θα παρουσιάσει τάσεις συσσώρευσης.

Τι έγινε την προηγούμενη εβδομάδα: Με κέρδη τελείωσε η εβδομάδα στο Χ.Α., με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 2.462,53 μονάδες, αυξημένος κατά 0,71%, αν και η συνεδρίαση της Παρασκευής επηρεάστηκε από τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα, τα οποία φαίνεται ότι κράτησαν μακριά σημαντικό μέρος των επαγγελματιών από την αγορά, αναφέρει στο εβδομαδιαίο report της η Magna Trust.

Η αύξηση της μεταβλητότητας και οι έντονες διακυμάνσεις χαρακτηρίζουν αυτή την περίοδο τη χρηματιστηριακή συμπεριφορά των περισσοτέρων τίτλων, συνεχίζει η Magna Trust, και αυτό είναι αποτέλεσμα της επανατιμολόγησης των κινδύνων και των προοπτικών των εταιριών.

Οι αγοραστές ενεργοποιήθηκαν στις προσφιλείς γι’ αυτούς μετοχές του FTSE-20, ωθώντας τις μετοχές της ΔΕΗ και του ΟΠΑΠ σε νέα ιστορικά υψηλά ζωής, ενώ ο τραπεζικός κλάδος έδωσε τη δυνατότητα βραχυχρόνιων κερδών, καθώς υπήρχε έντονη μεταβλητότητα, επισημαίνει επίσης η Magna.

Στο ίδιο κλίμα, η Omega Bank κάνει λόγο για συσσώρευση και υποτονικότητα συναλλαγών το περασμένο πενθήμερο. Ωστόσο, οποιαδήποτε εξέλιξη του εκλογικού αποτελέσματος, τονίζει, αναμένεται να επηρεάσει θετικά τη Σοφοκλέους, δεδομένου ότι είναι πιθανή η προώθηση τολμηρών και ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων.

Τεχνικά, η Omega Bank αναφέρει σαν επίπεδο στήριξης της αγοράς τις 2.430 μονάδες, με την αντίσταση να βρίσκεται 90 μονάδες υψηλότερα, ενώ η διατήρηση του Γενικού Δδείκτη σε επίπεδα μεγαλύτερα της προαναφερθείσας στήριξης σημαίνει, σύμφωνα με την Omega, την έναρξη ενός νέου βραχυπρόθεσμου ανοδικού κύκλου.

Τι έγινε την Παρασκευή: Κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 0,24% στις 2.463 μονάδες.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Εθνική ΑΧΕ, η απουσία του αγοραστικού ενδιαφέροντος των επενδυτών ήταν έκδηλη, καθώς επηρεάστηκε ακόμα και από τις κακές καιρικές συνθήκες

Παράλληλα, η Εθνική επισημαίνει την κατοχύρωση ορισμένων κερδών στη μετοχή του ΟΠΑΠ και το μειωμένο ενδιαφέρον για μετοχές του δείκτη MSCI πλην του τίτλου της CosmΟΤΕ.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v