Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Τρίτης

Στις δύο νέες δημοσκοπήσεις, στο ”μίνι” ασφαλιστικό, στις αποφάσεις για τις ενισχύσεις στο Δ’ ΚΠΣ, αλλά και στη χρεοκοπία της Rate Capital αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης.

Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Τρίτης
Στις δύο νέες δημοσκοπήσεις, στο ”μίνι” ασφαλιστικό, στις αποφάσεις για τις ενισχύσεις στο Δ’ ΚΠΣ, αλλά και στη χρεοκοπία της Rate Capital αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης.

Γκάλοπ: Πρώτη φορά μετά την υπόθεση Πάχτα το ΠΑΣΟΚ μειώνει τη διαφορά κάτω από 3% σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις, αναφέρει η Ελευθεροτυπία, που συμπληρώνει πως η διαφορά σε 2 νέες μετρήσεις διαμορφώνεται στο 2,7% και στο 2,9%.

Τα Νέα τονίζουν πως το ΠΑΣΟΚ με την εκλογή του Γ. Παπανδρέου και τη συστράτευση των στελεχών από την Κεντροδεξιά και την Κεντροαριστερά κέρδισε μια ποσοστιαία μονάδα, σύμφωνα με δύο πανελλαδικές δημοσκοπήσεις.

Από την πλευρά της η Ημερησία συμπληρώνει πως με βάση τις δημοσκοπήσεις της Metron Analysis και της Alcon καταλληλότερος πρωθυπουργός για το 36,7% των αναποφάσιστων είναι ο Γ. Παπανδρέου και ο Κ. Καραμανλής για το 18,6%.

Σύμφωνα με το Βήμα δύο νέες δημοσκοπήσεις καθιστούν τις προβλέψεις πολύ δύσκολες, ενώ κάνει λόγο για σκληρή αναμέτρηση Γ. Παπανδρέου – Κ. Καραμανλή.

ΚΠΣ: Τη βεβαιότητα ότι τα κονδύλια του επόμενου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης της περιόδου 2007-2013 θα είναι ουσιαστικά μικρότερα από τα σημερινά ενέτειναν οι νέες οξύτατες γερμανικές αντιδράσεις στις εισηγήσεις της Επιτροπής για μικρή αύξηση του προϋπολογισμού του μεγέθους αυτού, τονίζει η Καθημερινή.

Η Ημερησία αναφέρει πως οι ενισχύσεις μέσω του Γ’ ΚΠΣ θα φτάσουν στα 145,6 εκατ. ευρώ, ενώ συμπληρώνει πως εντός των ημερών θα κατατεθούν οι αιτήσεις στις τράπεζες από τις μικρές μεταποιητικές και τουριστικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, ενώ συνεχίζονται οι αντιδράσεις των ισχυρών οικονομικά χωρών στην πρόταση της Επιτροπής για αύξηση των ιδίων πόρων και άρα των πόρων του Δ’ ΚΠΣ, η Επιτροπή κατά την αυριανή της συνεδρίαση θα εξετάσει την πρόταση του επιτρόπου κ. Μπαρνιέ για την επιλεξιμότητα των περιφερειών της Ένωσης και συγκεκριμένα αυτών που θα παραμείνουν στο στόχο 1 για επιδοτήσεις έργων.

Ασφαλιστικό: Σε άμεση εφαρμογή τίθενται οι ευνοϊκές αλλαγές του μίνι ασφαλιστικού για χιλιάδες ασφαλισμένους αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως οι συντάξεις για όσους έχουν ένσημα με πολλά Ταμεία αυξάνονται κατά 4%-10%.

Νέο καθεστώς απονομής των συντάξεων διαδοχικής ασφάλισης, 37ετία χωρίς όριο ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των αυτοαπασχολουμένων, ενσωμάτωση της ΑΤΑ στις συντάξεις όσων απασχολούνται σε ΔΕΚΟ και τράπεζες είναι οι κυριότερες διατάξεις του Ν. 3232/2004 που τέθηκε χθες σε ισχύ, όπως αναφέρει το Κέρδος.

Ξένες Επενδύσεις: Τις χαμηλότερες εισροές άμεσων ξένων επενδύσεων ως ποσοστό του ΑΕΠ απ’ όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσιάζει η χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία της 3ης έκθεσης για τη Συνοχή, η οποία θα παρουσιαστεί αύριο στις Βρυξέλλες και φέρνει τη χώρα μας από τους τελευταίους στη διαδικασία της σύγκλισης προς τους μεσαίους όρους της Ε.Ε., αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Ασφαλιστικές: Ανεξέλεγκτα είναι τα φαινόμενα παρανομιών στην ασφαλιστική αγορά, καθώς την ήδη δραματική εικόνα που εμφανίζει ο κλάδος επιβαρύνει η αποκάλυψη στοιχείων για ανύπαρκτες εταιρίες και κυκλώματα που εκδίδουν πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια, όπως επισημαίνει η Καθημερινή.

Αγρότες: Έξι μέτρα άμεσης εφαρμογής για την ανακούφιση των πληγέντων από τον χιονιά με πρώτο το ”πάγωμα” των χρεών προς την ΑΤΕ ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ η κυβέρνηση, αναφέρει το Βήμα, ενώ η Ναυτεμπορική τονίζει πως το κόστος ”του χιονιά” έφτασε στα 300 εκατ. ευρώ.

Τρισέ: Σεβόμενος τις θέσεις των υπουργών Οικονομίας του G7 για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ στάθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στα εμπόδια που εγείρουν οι έντονες συναλλαγματικές διακυμάνσεις στην παγκόσμια ανάπτυξη, αναφέρει η Εξπρές.

Rate Capital: ”Μαύρη τρύπα” εκατομμυρίων ευρώ από ανεξόφλητους ”κόκκινους κωδικούς” και συσσωρευμένες ζημίες ρούφηξε τη χρηματιστηριακή Rate Capital ΑΧΕΠΕΥ σύμφωνα με την Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Για σήμα κινδύνου από τη χρεοκοπία της Rate Capital κάνει λόγο η Καθημερινή, που επισημαίνει πως οι μισές εταιρίες του κλάδου είναι σε ζώνη ασφυξίας, ενώ το Βήμα σημειώνει πως σύμφωνα με τον πρόεδρο του Χ.Α. κ. Π. Αλεξάκη δεν ”υφίσταται κανένας κίνδυνος για το σύστημα”.

Τράπεζα Πειραιώς: Μέρισμα 0,40 – 0,45 ευρώ θα διανείμει η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία εκφράζει το ενδιαφέρον της για τις ρουμανικές τράπεζες Bank Tiriak και Robank, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΔΕΗ: Δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά εταιριών διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στη Βουλγαρία υπέβαλε η ΔΕΗ σύμφωνα με το Βήμα.

Marfin: Την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων για επέκταση στην τραπεζική λιανική εξετάζει ο όμιλος Marfin σύμφωνα με την Καθημερινή.

Νίκας: Θυγατρικές της και ακίνητα στον Π. Νίκα έναντι συνολικού τιμήματος 6,4 εκατ. ευρώ πούλησε η Νίκας, όπως αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Επιμέλεια: Μαρίση Μπαλιούση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v