Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Blue chips για... προσάναμμα

Με αιχμή τις τηλεπικοινωνίες και τον ΟΠΑΠ, επιχειρείται η ήπια αναθέρμανση του κλίματος στη Σοφοκλέους. Μικρά τα κέρδη των τραπεζικών μετοχών, αρκετοί, όμως, οι τίτλοι από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση που κινούνται ανοδικά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κάτι φαίνεται να κινείται στις τράπεζες, σε ΟΠΑΠ και ΟΤΕ, αν και οι μέχρι στιγμής συναλλαγές δεν είναι και τόσο σημαντικές.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στις μετοχές των Εθνική, Εμπορική και Eurobank, όπου, όμως, ο τζίρος κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα.

Κάτι τέτοιο βέβαια δεν εμποδίζει τη μετοχή της Εθνικής να ενισχύεται προς τα 23,22 ευρώ, ενώ σαφώς μεγαλύτερη είναι η ζήτηση για τη μετοχή της Alpha.

Εκεί όμως που επιχειρείται εμφανώς και νέα προσπάθεια ”μόχλευσης” από την πλευρά ισχυρών διαχειριστών της αγοράς είναι η περίπτωση των ΟΤΕ, CosmΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Η μετοχή της CosmΟΤΕ απέχει ελάχιστα από τα 12 ευρώ, του ΟΠΑΠ οδηγείται στην καταγραφή νέας υψηλής τιμής, αφομοιώνοντας ουσιαστικά την προσφορά της προηγούμενης Πέμπτης - Παρασκευής, του δε ΟΤΕ απλώς επιβεβαιώνει τη μεσοπρόθεσμα ανοδική φορά.

Κάπως καλύτερη είναι σήμερα η πορεία της μετοχής της ΔΕΗ, που πρακτικά θα συμβάλει και αυτή στην ενίσχυση του FTSE-20.

Οι συναλλαγές, την πρώτη ώρα, έφταναν στα 37,5 εκατ. ευρώ, παραμένοντας όμως επικεντρωμένες σε 6-7 τίτλους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνολικότερη αντίδραση των μετοχών του ομίλου Intracom, η εκ νέου προσέγγιση των 23 ευρώ για τη μετοχή των Folli Follie και η κίνηση επιμέρους τίτλων.

Στα 3,22 ευρώ η μετοχή της Alcatel, μικρά κέρδη για Αθηνά, Άβακα, ΑΕΓΕΚ, με συναλλαγές 240.000 τεμαχίων (12.00), φτάνει στο +12% η μετοχή της Axon, μικρά κέρδη για Αττικής, Γενικής, ΔΟΛ, Εμφασις, μεγαλύτερα για Ελατέξ, ΕΤΜΑ, ΕΧΑΕ, Ζήνων, Ικτίνος, Ηπειρωτική και ορισμένες ακόμη.

Για την επόμενη ώρα δεν αναμένεται κάτι θεαματικό σε ό,τι αφορά τη χαμηλή τιμή του εύρους διακύμανσης του Γ.Δ., ενώ ως προς την υψηλή δε θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο επαναπροσέγγισης των 2.490 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v