Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτι καλό συμβαίνει εδώ!

Μία χρηματιστηριακή εταιρία κατέβασε ήδη τα ρολά. Οι διοικήσεις πολλών εισηγμένων εταιριών παραδέχονται δημόσια τα πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Φαίνεται ότι έφτασε η ώρα να πληρωθούν τα ανεξόφλητα γραμμάτια του 1999. Αν πράγματι εισήλθαμε σε περίοδο κάθαρσης, αυτό δεν μπορεί παρά να είναι αισιόδοξο σημάδι για την αγορά!

Κάτι καλό συμβαίνει εδώ!
Μία χρηματιστηριακή εταιρία κατέβασε ήδη τα ρολά. Οι διοικήσεις πολλών εισηγμένων εταιριών παραδέχονται δημόσια τα πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Φαίνεται ότι έφτασε η ώρα να πληρωθούν τα ανεξόφλητα γραμμάτια του 1999. Αν πράγματι εισήλθαμε σε περίοδο κάθαρσης, αυτό δεν μπορεί παρά να είναι αισιόδοξο σημάδι για την αγορά!

Τα προβλήματα της αγοράς τα γνωρίζουμε όλοι. Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι δήθεν αιφνιδιαστήκαμε από την απόφαση των μετόχων της Rate Capital.

Θα ήταν επίσης υποκρισία αν λέγαμε ότι μας ξάφνιασαν οι ανακοινώσεις διοικήσεων εισηγμένων εταιριών με τις οποίες δήθεν μάθαμε το μέγεθος των προβλημάτων τους.

Κι είναι επίσης γεγονός ότι όλες οι μεγάλες ανοδικές χρηματιστηριακές κινήσεις που έγιναν στο παρελθόν σηματοδοτήθηκαν από το ξεκαθάρισμα των μέχρι τότε απλήρωτων λογαριασμών!

Η αιτιολόγηση είναι σχετικά απλή. Οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς διστάζουν να εκτεθούν υπερβολικά, γνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά.

Όταν αυτά βγουν στην επιφάνεια και η αγορά κάνει την αυτοκάθαρσή της, τότε ξεκαθαρίζει το τοπίο και όλοι νιώθουν σαν να ξεκινούν και πάλι από μία νέα αφετηρία.

Το 1999 μας άφησε πολλούς ανεξόφλητους λογαριασμούς, Γραμμάτια που η Σοφοκλέους τα έχει καταχωνιάσει στα συρτάρια της. Είναι λοιπόν καιρός να βγουν τα κιτάπια στο τραπέζι και να κληθούν οι οφειλέτες να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Είναι ο μοναδικός τρόπος να ”θάψουμε” τις κακές αναμνήσεις του 1999 και να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την πορεία μας. Βλέποντας τα πράγματα από αυτή την σκοπιά, δεν μας δυσαρεστεί αν κλείσουν δύο ή είκοσι δύο χρηματιστηριακές εταιρείες.

Ούτε αν πάρουν την άγουσα για τα... αποδυτήρια πέντε ή σαράντα πέντε ακόμη εισηγμένες εταιρίες. Δεν μπορεί κανείς να συνεχίσει να διατηρεί αιωνίως εν ζωή καταστάσεις που αποδεδειγμένα είναι κλινικά νεκρές.

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v