Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνηση βαρέων χαρτιών

Μία ακόμη κίνηση αγοραστών σε συγκεκριμένες μετοχές, με αιχμή σήμερα την 3Ε, συντηρεί την ήπια ανοδική τάση προς τις 2.480 μονάδες. Η αγορά θα πρέπει να κρατήσει μέχρι και την Παρασκευή τα κεκτημένα της.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η ομολογουμένως εντυπωσιακή αντίδραση ”περιμετρικών” μετοχών του FTSE-20 συντηρεί την ήπιων τόνων ανοδική τάση.

Είναι ξεκάθαρο πως η αντίδραση του Γενικού Δείκτη προς τις 2.480 μονάδες (0,35%) οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε συγκεκριμένους δεικτοβαρείς τίτλους.

Αιχμή των εντολών αγοράς για σήμερα είναι η μετοχή της 3Ε, που οδηγείται στην καταγραφή νέας υψηλής τιμής.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τη στιγμή που η μετοχή υπερέβη τη μεσομακροπρόθεσμη αντίσταση προσέλκυσε και νέους αγοραστές οδηγώντας την στο +3,6%.

Βέβαια σήμερα είναι πολύτιμη και η συμβολή – στήριξη της Εθνικής, με αγοραστές να οδηγούν την τιμή της μέχρι και τα 23.22 ευρώ (0,9%).

Είναι προφανές πως οι ενεργοί ”παίχτες” παραμένουν επικεντρωμένοι σε μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης, οι οποίες ”παίζονται” κυκλικά – εκ περιτροπής.

Σε ό,τι αφορά τις πιέσεις που ασκούνται τις τελευταίες μία-δύο συνεδριάσεις σε μετοχές εταιριών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, ειδικότερα του ΜΚ-40 και SC-80, οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στις παρενέργειες της υπόθεσης Rate Capital.

Στο θέμα όμως των παρενεργειών θα έρθουμε σύντομα και απολύτως στοιχειοθετημένα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v