Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Πέμπτης

Οι εταιρίες Τράπεζα Πειραιώς, Cosmote και Folli - Follie ανακοινώνουν τα αποτελέσματα έτους. Επίσης, παύει η διαπραγμάτευση των μετοχών της Hellas Can, ενώ οι μετοχές των Κλουκίνας - Λάππας και Ridenco διαπραγματεύονται στο ΧΑ με μέγιστο όριο ημερήσιας διακύμανσης της τιμής +12% και νέα ονομαστική αξία μετοχής, αντίστοιχα.

Η ατζέντα της Πέμπτης
Σήμερα, Πέμπτη

Δημόσιες εγγραφές

Intramet: Συνεχίζονται οι δημόσιες εγγραφές της εταιρίας για την εισαγωγή των μετοχών της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Διάφορα

Το Τμήμα Υποστήριξης Επενδυτικού Κοινού του Χρηματιστηρίου Αθηνών διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο, με αντικείμενα το ισχύον θεσμικό πλαίσιο του Χρηματιστηρίου, τον τρόπο διενέργειας των συναλλαγών, τις υποχρεώσεις παροχής ενημέρωσης από τις εισηγμένες εταιρείες και τις υποχρεώσεις των βασικών μετόχων τους, τις υποχρεώσεις των ΑΧΕ, ΕΠΕΥ και ΑΕΛΔΕ προς τους πελάτες τους, τις προϋποθέσεις εισαγωγής εταιριών στο ΧΑ και τις ευθύνες των αναδόχων, τα εταιρικά γεγονότα στα οποία καλείται ο μέτοχος να δώσει έγκριση, τη σημασία των θεμελιωδών μεγεθών στην αξιολόγηση μιας εταιρίας, το margin account (περιθώριο ασφάλισης) και το short selling (ανοικτές πωλήσεις), τη μέθοδο υπολογισμού της τιμής κλεισίματος και τη διαδικασία διενέργειας συναλλαγών στην τιμή κλεισίματος, τα εταιρικά ομόλογα, την εταιρική διακυβέρνηση, θέματα τεχνικής ανάλυσης κ.λπ., στις 15:00 – 18:00, στην πρώην αίθουσα συναλλαγών του ΧΑ (Σοφοκλέους 10).

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, μετά το πέρας της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσής της, πραγματοποιεί ειδική εκδήλωση με θέμα: ”Η ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης. Προβλήματα και προοπτικές”, στις 12:00, στην Αίγλη Ζαππείου.

Εταιρικές πράξεις

* Παύει η διαπραγμάτευση στο ΧΑ των 24.062.500 (ΚΑ) μετοχών της εταιρίας ”HELLAS CAN ΑΕ” προκειμένου να μετατραπούν σε ισάριθμες (ΚΟ) μετοχές. Η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των (ΚΟ) μετοχών της εταιρίας στο ΧΑ ορίζεται την 27.2.2004. Από την ίδια ημερομηνία οι μετοχές της εταιρίας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο ΧΑ με νέα επωνυμία: ”CROWN HELLAS CAN ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΙΔΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΑΕ”.

* Οι μετοχές της εταιρίας ”Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – Ι. ΛΑΠΠΑΣ ΑΕ” είναι διαπραγματεύσιμες στο ΧΑ με μέγιστο όριο ημερήσιας διακύμανσης της τιμής +12%, το οποίο κάτω από τις προϋποθέσεις που ορίζει η υπ’ αριθ. 3/216/17.5.2001 απόφαση του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, επεκτείνεται σε +18%.

* Οι μετοχές της εταιρίας ”ΡΙΝΤΕΝΚΟ ΑΝΩΝ. ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΤΑΡΙΑ” είναι διαπραγματεύσιμες στο ΧΑ με νέα ονομαστική αξία 0,58 ευρώ (από 0,55 ευρώ).

Οικονομικά αποτελέσματα

Οι εταιρίες Τράπεζα Πειραιώς, Cosmote και Folli - Follie ανακοινώνουν τα οικονομικά αποτελέσματα έτους.

Οικονομικά στοιχεία

- Ανακοίνωση του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Διεθνείς εξελίξεις

ΗΠΑ

- Ανακοίνωση του δείκτη τιμών παραγωγού (Ιανουάριος).

- Αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας.

- Ανακοίνωση του δείκτη των δεικτών (Ιανουάριος).

Αγγλία

- Λιανικές πωλήσεις (Ιανουάριος).

Γαλλία

- Ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών (Δεκέμβριος).

Γερμανία

- Ανακοίνωση ΑΕΠ.

Ευρωζώνη

- Εμπορικό ισοζύγιο (Δεκέμβριος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v