Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ίδιο έργο θεατές;

Λίγες οι ουσιαστικές ειδήσεις, ελάχιστες οι κινήσεις με ενδιαφέρον, ενώ ορισμένοι επιχειρούν να ”ποντάρουν” στο στοίχημα των εκλογών. Αλλαγή τάσης θα σηματοδοτούσε ενδεχόμενη υπέρβαση των 2.495 μονάδων, με αύξηση συναλλαγών στα τουλάχιστον 180 εκατ. ευρώ.

τoυ Μιχαήλ Γελαντάλι

Πλησιάζοντας προς την 7η Μαρτίου κάτι φαίνεται να αλλάζει και στην αγορά. Ήδη χθες, πραγματοποιήθηκαν κάποιες πρώτες τοποθετήσεις με... εκλογικό ορίζοντα.

Ποντάροντας προφανώς, βραχυπρόθεσμα, σε αυτό που θα προκύψει την επόμενη των εκλογών (διοικήσεις οργανισμών, αλλαγές ή όχι σε θέσεις- κλειδιά, μεταβολή ή όχι πολιτικής και άλλα συναφή).

Τοποθετήσεις που είναι εμφανέστερες στη μετοχή του ΟΤΕ, όπου έχουν προεξοφληθεί και αφομοιωθεί τα χειρότερα.

Από την άλλη πλευρά, επιμέρους εξελίξεις συντηρούν το περιορισμένο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Είτε πρόκειται για τη σύμβαση της Εμπορικής με τους Γάλλους, το χθεσινό πωλητή στην Ευρωπαϊκή Πίστη, το ενδεχόμενο ”λουκέτου” στην Τεχνοδομή, η δικαστική εμπλοκή για την Μαραθώνια διαδρομή, τα κυοφορούμενα στην Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Σε ό,τι αφορά την τελευταία, ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής με τίτλο ”προς έξοδο από Σοφοκλέους” καθώς η Alcan αλλάζει την επενδυτική της στρατηγική.

Όλα αυτά εν μέσω εκτιμήσεων, αποτελεσμάτων και μεταβολών στη μετοχική σύνθεση εισηγμένων.

Προσδοκίες καλλιεργούνται για τα αποτελέσματα του ομίλου της Πειραιώς, η Eurobank ανακοινώνει την ολοκλήρωση σειράς παρουσιάσεων σε θεσμικούς, τη στιγμή που το 22,5% της τράπεζας κατέχουν οι ξένοι, οι πωλήσεις πλοίων ενισχύουν τα κέρδη των Επιχειρήσεων Αττικής, η Εγνατία ΑΧΕ θέτει τα 5,25 ευρώ ως τιμή στόχο για τη μετοχή της Jumbo και η HSBC τα 19 για το Βασιλόπουλο.

Επιμέρους στοιχεία που διαμορφώνουν κάποιο ενδιαφέρον, όπως για παράδειγμα τις τελευταίες δύο ημέρες φαίνεται στην 3Ε, Cosmote ή σε μικρότερες εταιρίες όπως είναι οι Τράπεζα Κύπρου, Alcatel, Axon, Τεγόπουλος, ΚΑΕ, Κορασίδης, Τέρνα, Γενική, Folli Follie, Γρηγόρης, κ.α.

Σε αυτές τις επιμέρους κινήσεις θα πρέπει να περιοριστούμε τις επόμενες ημέρες, αφού κλείσει αύριο ομαλά ο Φεβρουάριος στα παράγωγα, και αφού δοθούν νέες τιμές στόχοι για την Alpha, Eurobank, το Γερμανό και άλλες εταιρίες που προσελκύουν το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Από τεχνικής πλευράς, θεωρούμε απαραίτητη την υπέρβαση των 2.495 μονάδων με αύξηση συναλλαγών (περίπου 180 εκατ. ευρώ) προκειμένου να αναθεωρήσουμε την εκτίμησή μας για τη μεσοπρόθεσμη τάση της αγοράς.

Δηλαδή της προσέγγισης και καταγραφής τιμής υψηλότερης των 2.522,8 μονάδων.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα παραμένουμε θεατές στο ίδιο έργο της γνώριμης διαδρομής μεταξύ 2.405- 2.495 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v