Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: To βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων χρήσης 2003 θα συνεχίσουν να τραβούν κυρίως την προσοχή των επενδυτών στην σημερινή συνεδρίαση εκτιμούν οι ΑΧΕ.

ΑΧΕ: To βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Marfin Hellenic στο πρωινό της report επισημαίνει πως η Σοφοκλέους θα συνεχίσει να βρίσκεται και σήμερα εν αναμονή της ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων (Τράπεζα Πειραιώς, Folli Follie και Cosmote).

Επίσης, η Marfin αναφέρεται στην Intralot υπογραμμίζοντας πως η πιθανή ενοποίηση των λειτουργιών της θα επηρεάσει θετικά την αποτίμηση της, ενισχύοντας παράλληλα τις τρέχοντες εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής για το επίπεδο των κερδών.

Οι αναλυτές της Marfin εμφανίζονται ακόμα ικανοποιημένοι από την προσπάθεια διεύρυνσης της Intralot στο εξωτερικό.

Αυξημένο, περιμένει το ενδιαφέρον των επενδυτών σήμερα για την μεσαία κεφαλαιοποίηση, η Εγνατία ΑΧΕ, η οποία συμπληρώνει πως ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών θα παραμείνει στο επίκεντρο υποβοηθούμενος από την διεθνή δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Η Εγνατία εκτιμά ωστόσο, πως βραχυπρόθεσμα θα συνεχιστεί η τάση συσσώρευσης, με τον γενικό δείκτη να δοκιμάζει την αντίσταση των 2.500 μονάδων.

Επιπλέον, η Praxis ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει ότι, όσο πλησιάζουμε προς την ημερομηνία λήξης ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων τόσο οι τάσεις της αγοράς θα παραμένουν σταθεροποιητικές με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στα αποτελέσματα μεμονωμένων εταιρειών.

Από την άλλη η Merit AXEΠΕΥ επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης επισημαίνοντας πως με τα τωρινά δεδομένα είναι δύσκολο να αποφανθεί κανείς για το πότε η αγορά θα επιχειρήσει να διασπάσει την αντίσταση των 2.520 μονάδων, που είναι άλλωστε και το προηγούμενο υψηλό.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με μικρή άνοδο της τάξεως του 0,39%, στις 2.473,29 μονάδες.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Marfin, οι επενδυτές προτίμησαν τις ποιοτικές μετοχές με τους δείκτες της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης να υποαποδίδουν της αγοράς.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v