Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις 10 αναλυτών

Αύξηση 23% προβλέπουν οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις 10 αναλυτών πως θα παρουσιάσουν τα κέρδη προ φόρων της Intralot στη χρήση του 2003, με τα EBITDA να ενισχύονται κατά 25% και τις πωλήσεις να κινούνται στα επίπεδα του 2002.

Intralot: Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις 10 αναλυτών
Κατά 23% προβλέπουν οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις 10 αναλυτών πως θα αυξηθούν τα προ φόρων κέρδη της Intralot το 2003, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που διεξήγαγε το πρακτορείο Reuters.

Σημειώνεται πως η Intralot θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της χρήσης του 2003 στις 25 Φεβρουαρίου 2004, μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Η προαναφερθείσα αύξηση αποδίδεται κυρίως στην ενοποίηση των ξένων θυγατρικών της Intralot, αλλά και στην επιτυχία του αθλητικού στοιχήματος στην Ελλάδα.

Με βάση τις εν λόγω εκτιμήσεις, τα προ φόρων κέρδη της Intralot αναμένεται να φτάσουν στα 92,5 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της διοίκησης που τα τοποθετούσε στα 90 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, αναμένεται να παρουσιάσουν 25% αύξηση και να φτάσουν στα 106,3 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, σημειώνεται πως τα αποτελέσματα του 2003 δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα με την προηγούμενη χρήση, καθώς περιλαμβάνουν φέτος τις θυγατρικές της σε έξι χώρες: Χιλή, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Κύπρο και Μολδαβία. Παρουσία έχει επίσης στην Τουρκία, τη Γερμανία, την Πολωνία, τη Μάλτα, τις ΗΠΑ και το Περού.

Αναφορικά με τις πωλήσεις και σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, αναμένεται να κινηθούν στα επίπεδα του 2002 και συγκεκριμένα στα 320 εκατ. ευρώ (επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της διοίκησης).

Σημειώνεται πως στη δημοσκόπηση συμμετείχαν οι: Alpha Finance, Artion ΑΧΕΠΕΥ, Δεβλέτογλου ΑΧΕΠΕΥ, Εγνατία ΑΧΕ, Εurocorp ΑΧΕ, Marfin Hellenic Χρηματιστηριακή, Μerit ΑΧΕΠΕΥ, Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, Proton ΑΧΕΠΕΥ και Σίγμα ΧΑΕΠΕΥ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v