Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank - Εμπορική: Εκτιμήσεις από Εγνατία

Καθαρά κέρδη ύψους 289,5 εκατ. ευρώ αναμένει η Εγνατία ΑΧΕ να εμφανίσει για το 2003 ο όμιλος της Alpha Bank, εκτιμώντας ότι η ετήσια αύξηση θα είναι της τάξης του 66%. Οι εκτιμήσεις για τα μεγέθη της Εμπορικής.

Alpha Bank - Εμπορική: Εκτιμήσεις από Εγνατία
Καθαρά κέρδη ύψους 289,5 εκατ. ευρώ αναμένει η Εγνατία ΑΧΕ να εμφανίσει για το 2003 ο όμιλος της Alpha Bank, εκτιμώντας ότι η ετήσια αύξηση θα είναι της τάξης του 66%.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 16%, λόγω κυρίως της ωρίμανσης παλαιότερων στεγαστικών δανείων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η χρηματιστηριακή, τα λειτουργικά έξοδα της Alpha Bank εκτιμάται ότι θα παραμείνουν στα επίπεδα του 2002.

Η χρηματιστηριακή στο report της με ημερομηνία 19 Φεβρουαρίου 2004 διατηρεί τη σύσταση ”buy”. Η τιμή στόχος είναι στα 29 ευρώ, ενώ είναι πιθανό, όπως αναφέρει, να αναθεωρηθεί μετά την ανακοίνωση των μεγεθών του 2003.

Η Alpha Bank είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσει αποτελέσματα έτους στις 25 Φεβρουαρίου 2003.

Εξάλλου, αύξηση κατά 26% αναμένει η Εγνατία ΑΧΕ να εμφανίσουν τα κέρδη μετά από φόρους και μετά από δικαιώματα μειοψηφίας της Εμπορικής Τράπεζας τα οποία υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν στα 111,4 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη φαίνεται ότι θα εμφανίσουν σημαντικότερη αύξηση κατά 42% και θα διαμορφωθούν στα 29,7 εκατ. ευρώ.

Τα Συνολικά έσοδα αναμένονται στα 826 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη προ φόρων στα 115 εκατ. ευρώ.

Σε έκθεση της χρηματιστηριακής με ημερομηνία 19 Φεβρουαρίου, η Εγνατία θέτει την τιμή στόχο στα 18,7 ευρώ και υιοθετεί τη σύσταση για ”διακράτηση” (”hold)”.

Η Εμπορική Τράπεζα είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσει τα αποτελέσματά της στις 24 Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v