Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προτιμώνται οι... ρευστοποιήσεις

Ούτε και σήμερα επιβεβαιώθηκε η πιθανότητα να μεταβληθεί η βραχυπρόθεσμη τάση σε ανοδική, καθώς κυριαρχεί η κατοχύρωση κερδών σε μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης. Αλλωστε, η διόρθωση διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό και το αυριανό κλείσιμο των Παραγώγων, για τη σειρά μηνός Φεβρουαρίου.

τoυ Μιχαήλ Γελαντάλι

Για μία ακόμη φορά η αγορά ”σκόνταψε” στην περιοχή των 2.495 μονάδων.

Αρχικά κέρδη που πολύ γρήγορα εξανεμίστηκαν, οδηγώντας μέχρι και 20 μονάδες χαμηλότερα τον Γενικό Δείκτη.

Οι πρώτες ρευστοποιήσεις εκδηλώθηκαν στη μετοχή της Εθνικής, για να ακολουθήσουν Αlpha, Cosmote και ΟΤΕ.

Είναι χαρακτηριστικό πως η μετοχή του Οργανισμού από το +1,8% ”γύρισε” στο +0,25%.

Οι συναλλαγές κυμαίνονται στα 85 εκατ. ευρώ (μέχρι τις 14.00), ακυρώνοντας ουσιαστικά την όποια προσπάθεια μονιμότερης αντίδρασης.

Εξαρχής είχε σημειωθεί πως εάν θέλουμε να μιλάμε για ενδεχόμενη μεταβολή της βραχυπρόθεσμης τάσης, θα έπρεπε να διασπασθεί η βραχυπρόθεσμη αντίσταση με συναλλαγές τουλάχιστον 180 εκατ. ευρώ.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη ούτε σήμερα, με αποτέλεσμα να κερδίζει έδαφος το ”διορθωτικό” σενάριο.

Ενδεχόμενο που θέλει την αγορά να κινείται τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε στενό εύρος διακύμανσης μεταξύ 2.405-2.495 μονάδων.

Η μικρή διόρθωση του Γ.Δ. προς τις 2.475 μονάδες διευκολύνει εν μέρει και όσους σχεδιάζουν να κλείσουν αύριο τις θέσεις τους στην αγορά παραγώγων.

Συντριπτικά υπέρ των πτωτικών μετοχών το ισοζύγιο (ανοδικών – πτωτικών) με τις περισσότερες μετοχές που αρχικά έδιναν κέρδη να έχουν ”ψαλιδιστεί” σημαντικά.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως η τιμή αρκετών μετοχών που βρίσκονται σε χαμηλότατα επίπεδα, παρά την αρχική αντίδραση, υποχωρεί ακόμη χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v