Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με... μοιρογνωμόνιο οι κινήσεις

Μικρές διακυμάνσεις χαρακτηρίζουν τη συνεδρίαση, ενώ σχετικής ασφάλειας κρίνεται το εύρος των 2.460-2.495 μονάδων εν όψει και της λήξης των ΣΜΕ στο ΧΠΑ. Το ενθαρρυντικό, όμως, είναι πως ορισμένες μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης διακρίνονται για τα υγιή αντανακλαστικά τους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σαφώς περιορισμένες οι συναλλαγές, αρκετά ενδιαφέρουσα όμως και η σημερινή συνεδρίαση.

Να σημειωθεί, μάλιστα, πως αν και ο τζίρος της πρώτης ώρας δεν ξεπερνούσε τα 20 εκατ. ευρώ, είχαμε συγκριτικά ενισχυμένη συναλλακτικότητα σε ορισμένες μετοχές εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ο Γενικός Δείκτης αρχικά συνέχισε τη μικρή του διόρθωση, για να αντιδράσει μετά τις 11.45 υψηλότερα των 2.470 μονάδων.

Είναι ενθαρρυντικό πως από τη θετική μεταβολή του Γ.Δ. ενισχύθηκαν μετοχές εταιριών που είχαν πιεστεί σημαντικά τις προηγούμενες ημέρες.

Άλλες με διαμορφωμένη ανοδική φορά συνεχίζουν θετικά.

Το θετικό είναι πως σε ορισμένες μετοχές καταγράφονται αντανακλαστικά. Για παράδειγμα, στη μετοχή της Καθημερινής εκδηλώνεται ενδιαφέρον και ενισχύεται ο τίτλος αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης ιδίων μετοχών.

Η κινητικότητα που επικρατεί γύρω από την Αλουμίνιον της Ελλάδος συντηρεί και σήμερα το ενδιαφέρον ορισμένων διορατικών χρηματιστηριακών, ενώ δε θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη η εκτίμηση της Alpha Finace για αύξηση κατά 90% των ανά μετοχή κερδών για τη χρήση του 2003.

Θετικά κινείται και η μετοχή της Folli Follie μετά την ανακοίνωση, χθες, ομολογουμένως ικανοποιητικών αποτελεσμάτων.

Εμπορευσιμότητα όμως και συναλλαγές εμφανίζουν, για παράδειγμα, οι μετοχές των Λάμψα, Μαθιός, Μηχανική, ΑΝΕΚ, Despec Πολυμέσα, αλλά και μετά από πολλές συνεδριάσεις οι μετοχές των Νάουσα και ΚΛΩΝΑΤΕΞ.

Μάλιστα, η ”αφύπνιση” των δύο τελευταίων μετοχών έρχεται μετά από καιρό, ύστερα από τις πιέσεις των προηγούμενων ημερών.

Για την επόμενη ώρα θα έχει ενδιαφέρον να διαπιστωθεί εάν και σε ποιο βαθμό η αντίδραση του Δείκτη πάνω από τις 2.470 μονάδες μπορεί να προσελκύσει μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Ούτως ή άλλως, το σχετικό εύρος 2.460-2.496 δημιουργεί ένα πλαίσιο σχετικής ασφάλειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v