Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής

Στη δημοσίευση των τελευταίων δημοσκοπήσεων πριν τις εκλογές, στο εμπορικό έλλειμμα, στη σύμβαση της Εμπορικής Τράπεζας με την Credit Agricole στα οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά και της Cosmote μεταξύ άλλων αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής
Στη δημοσίευση των τελευταίων δημοσκοπήσεων πριν τις εκλογές, στο εμπορικό έλλειμμα, στη σύμβαση της Εμπορικής Τράπεζας με την Credit Agricole στα οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά και της Cosmote μεταξύ άλλων αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής.

Δημοσκοπήσεις: Αυλαία για τη δημοσίευση στοιχείων δημοσκοπήσεων σήμερα με τη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να είναι κοντά στις 3 ποσοστιαίες μονάδες, σημειώνει η Ημερησία η οποία συμπληρώνει πως η στάση των αναποφάσιστων θα κρίνει τις εκλογές.

Η μεγαλύτερη έρευνα αποτύπωσης των διαθέσεων της κοινής γνώμης, που παρακολούθησε συστηματικά σε εννέα κύματα και σε αθροιστικό πανελλαδικό δείγμα 10.853 ατόμων όλες τις κρίσιμες φάσεις του εκλογικού αγώνα που διενεργήθηκε από την VPRC για λογαριασμό του ΣΚΑΙ 100,3 πέραν των σταθερών τάσεων που κατέγραψε αποτύπωσε και τις σοβαρές μετατοπίσεις που έχουν σημειωθεί υπέρ της ΝΔ από τις βουλευτικές εκλογές του 2000 και κατά επαγγελματική κατηγορία, τονίζει η Καθημερινή.

Στο τελευταίο γκάλοπ πριν την απαγόρευση αναφέρεται η Ελευθεροτυπία επισημαίνοντας πως το τελευταίο επιτρεπόμενο γκάλοπ από την Opinion δίνει προβάδισμα 3,1% στη ΝΔ, ενώ διαφορά 2,9% και 3,3% δίνουν δημοσκοπήσεις της Metron και MRB αντίστοιχα

Φορολογία: Δεκαετή φορολογική ”νηνεμία” εξήγγειλε χθες ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας σε στελέχη δημοσίων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, όπως αναφέρει η Ημερησία, ενώ το Βήμα χαρακτηρίζει την πρόταση του Γ. Παπανδρέου για σταθερό φορολογικό καθεστώς δεκαετίας ”τολμηρή”.

Εμπορικό Έλλειμμα: Κατά 3% μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα σύμφωνα με την Ημερησία που αναφέρει επίσης πως οι εξαγωγές αυξήθηκαν το 2003 κατά 6,5%, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν.

Συγχωνεύσεις: Στο εξωτερικό οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές δημιουργούν ένα νέο σκηνικό και προκαλούν νέο ενδιαφέρον στις χρηματιστηριακές αγορές αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις που συμπληρώνει πως η διαρκής κίνηση είναι απόδειξη υγείας ύστερα από τη δύσκολη περίοδο που βίωσαν οι διεθνείς αγορές, ενώ στην Ελλάδα δεν δείχνουμε να έχουμε πάρει καν είδηση για το τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο.

Ασφαλιστικές: Ουσιαστικό πλήγμα στην αξιοπιστία της ασφαλιστικής αγοράς πέτυχε ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης Κ. Κουλούρης ο οποίος όπως αναφέρει η Καθημερινή, αιφνιδιάζοντας το ακροατήριο της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών αποκάλυψε ότι επτά ασφαλιστικές εταιρίες πρέπει να βάλουν άμεσα ζεστό χρήμα στα ταμεία τους.

Στην αποκάλυψη του κ. Κουλούρη για τις ασφαλιστικές αναφέρεται και η Εξπρές η οποία τονίζει πως ο υφυπουργός Ανάπτυξης μετέθεσε για μετά τις εκλογές το κλείσιμο των εταιριών εφόσον δεν προσαρμοστούν μέχρι τότε.

Τηλεπικοινωνίες: Μαίνεται ο πόλεμος στις τηλεπικοινωνίες σύμφωνα με το Βήμα που αναφέρει πως η θυγατρική της ΔΕΗ κατηγορεί τον ΟΤΕ για καταστρατήγηση των διατάξεων περί ανταγωνισμού.

Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις: Εντός των αμέσως επόμενων ημερών προκηρύσσεται ο β’ κύκλος ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα, πλην Αττικής, μέσω των Τραπεζών συνολικού προϋπολογισμού 145,6 εκατ. ευρώ από τα οποία 86,9 εκατ. ευρώ αφορούν σε επιχειρήσεις μεταποίησης και 58,6 εκατ. ευρώ τουριστικές επιχειρήσεις, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Επιχειρηματίες: Απαισιόδοξοι είναι οι κορυφαίοι έλληνες επιχειρηματίες για την οικονομική πορεία της χώρας μετά το 2004, όπως προκύπτει από μεγάλη έρευνα – δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Focus για λογαριασμό του Κέρδους.

ΟΤΕ: Κατά 41,5% μειώθηκε ο δανεισμός του ΟΤΕ σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο που συμπληρώνει πως ο Οργανισμός κατέγραψε ισχυρές ταμειακές ροές.

Τράπεζα Πειραιώς: Αύξηση 53,3% παρουσίασαν τα κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς στο σύνολο της χρήσης του 2003, όπως επισημαίνουν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής.

Εμπορική: Σε μείζον θέμα πολιτικής, επιχειρηματικής και ηθικής τάξης έχει αναχθεί η υπόθεση των κρυφών όρων της σύμβασης της Emporiki Bank, που υπέγραψαν το 2000 ο τότε υπουργός Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου, ο τότε πρόεδρος της Εμπορικής Κ. Γεωργουτσάκος και η διοίκηση της Credit Agricole όπως επισημαίνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Από την πλευρά της η Καθημερινή τονίζει πως σύμφωνα με τη διοίκηση της Εμπορικής οι όροι της σύμβασης με την Credit Agricole είναι ”απόρρητοι”.

Η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις επισημαίνει πως έπειτα από έναν ορυμαγδό δημοσιότητας και κατόπιν παρόδου σχεδόν τεσσάρων μηνών το επενδυτικό κοινό αρχίζει να μαθαίνει ένα μέρος κρυφών όρων της συμφωνίας που υπεγράφη το 2000, επί υπουργίας του Γ. Παπαντωνίου μεταξύ της Εμπορικής Τράπεζας και της Credit Agricole.

Rate Capital: Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την Rate Capital ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει η Καθημερινή που συμπληρώνει πως η χρηματιστηριακή χθες τέθηκε σε καθεστώς εκκαθάρισης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με τη τοποθέτηση επόπτη για τη διενέργεια ελέγχου.

Μπατατούδης: Σε φυλάκιση δεκαπέντε μηνών, εξαγοράσιμη προς 4,4 ευρώ την ημέρα, καταδικάστηκε χθες από το τριμελές εφετείο Θεσσαλονίκης ο επιχειρηματίας Γ. Μπατατούδης, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Επιμέλεια: Μαρίση Μπαλιούση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v