Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Σύσταση ”συσσώρευση” από Εγνατία

Σύσταση ”συσσώρευση” διατηρεί η Εγνατία ΑΧΕ για τη μετοχή της ΔΕΗ (19/2), παρά το γεγονός διαπραγματεύεται υψηλότερα από την τιμή- στόχο που είχε θέσει (των 21 ευρώ), η οποία, όπως επισημαίνει, θα αναθεωρηθεί μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2003.

ΔΕΗ: Σύσταση ”συσσώρευση” από Εγνατία
Σύσταση ”συσσώρευση” διατηρεί η Εγνατία ΑΧΕ για τη μετοχή της ΔΕΗ, παρά το γεγονός –όπως επισημαίνει σε ανάλυσή της με ημερομηνία 19 Φεβρουαρίου 2004- ότι διαπραγματεύεται υψηλότερα από την τιμή-στόχο που είχε θέσει (21,00 ευρώ), η οποία θα αναθεωρηθεί μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της χρήσης του 2003.

Σημειώνεται πως η ΔΕΗ θα ανακοινώσει τα μεγέθη του 2003 στις 25 Φεβρουαρίου 2004 μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αναλυτή της χρηματιστηριακής κ. Κ. Σινανίδη, τα EBITDA της επιχείρησης αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση 18% και να φτάσουν στα 1,211 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών εκτιμάται πως θα παρουσιάσει αύξηση 13% και θα φτάσει στα 3,878 εκατ. ευρώ.

Στο εξεταζόμενο διάστημα τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ προβλέπεται πως θα παρουσιάσουν σημαντική αύξηση 53% και θα φτάσουν στα 336 εκατ. ευρώ

Πάντως, στην ανάλυση επισημαίνεται πως τα κέρδη της χρήσης του 2003 εμπεριέχουν το ρίσκο να είναι χαμηλότερα των εκτιμήσεων, λόγω της επιτάχυνσης στα έργα που συσχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, τα οποία και οδήγησαν σε αυξημένες κεφαλαιακές δαπάνες κατά τη διάρκεια του τετάρτου τριμήνου του 2003, οι οποίες με τη σειρά τους ενδέχεται να αυξήσουν τα έξοδα προσωπικού, αλλά και άλλα λειτουργικά έξοδα.

Η Εγνατία ΑΧΕ επισημαίνει επίσης πως, παρά το ότι τα κέρδη του 2003 ενδέχεται να είναι χαμηλότερα των εκτιμήσεών της, είναι αισιόδοξη όσον αφορά στα κέρδη του 2004, αλλά και του 2005.

Σ’ αυτό το πλαίσιο η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως διαβλέπει περιθώριο για ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της, αλλά και της αποτίμησης, ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, της υψηλότερης της αναμενόμενης κατανάλωσης, αλλά και των θετικών επιδράσεων που έχει δημιουργήσει η ενδυνάμωση του ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v