Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προέχει η εικόνα του... Δείκτη;

Ο περιορισμός των απωλειών και η διαμόρφωση μιας ανεκτής τάσης επιχειρείται μέσω της μόχλευσης συγκεκριμένων μετοχών. Παρ’ όλα αυτά, σαφώς περισσότερες είναι οι μετοχές που κινούνται πτωτικά, καθώς δίνεται σημασία, για μια ακόμη φορά, στη διαμόρφωση του Δείκτη.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συντονισμένη προσπάθεια καταβάλλεται προκειμένου να ισορροπήσει η αγορά.

Με εντυπωσιακά περιορισμένες συναλλαγές, που δεν ξεπερνούσαν τα 65 εκατ. ευρώ στις 15.00, ο Γενικός Δείκτης κυμαινόταν πέριξ των 2.465 μονάδων.

Με τις τράπεζες οριακά στις 4.620 μονάδες, τις τηλεπικοινωνίες με κέρδη 0,40% και συγκεκριμένες μετοχές αυξημένης βαρύτητας και σημασίας.

Παρ’ όλα αυτά, η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφωνόταν στο περίπου 1 προς 2, καθώς αυτή η προσπάθεια επιχειρείται μέσω λίγων και συγκεκριμένων μετοχών.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως στη μετοχή του ΟΤΕ εμφανίζονταν αγοραστές στα 12,52 ευρώ και πωλητές στα 12,78 ευρώ.

Στη μετοχή της Εθνικής μεταξύ 22,80-23,22, της CosmΟΤΕ προς τα 11,98 ευρώ και της Alpha μεταξύ των 24,76-24,92 ευρώ.

Μετοχές με αξιόλογη εμπορευσιμότητα και σημαντική αντίδραση της τιμής είναι, μέχρι στιγμής, οι ΕΛΒΕ, Εθνική Ασφαλιστική, Πήγασος, Fanco, Axon Συμμετοχών, Ελληνική Τεχνοδομική, Καθημερινή, Νάουσα, Informatics και ΚΛΩΝΑΤΕΞ.

Δεδομένων των θέσεων που παραμένουν ανοιχτές στην αγορά παραγώγων δεν αναμένεται κάτι θεαματικό σε επίπεδο Γενικού Δείκτη μέχρι το κλείσιμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v