Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σήμα για την... Περιφέρεια!

Οι ανεξάρτητες ”κεραίες” του Εγερτηρίου έχουν πιάσει τις τελευταίες ημέρες περίεργα μηνύματα για την Περιφέρεια. Ή αλλιώς, η ελπίδα για τζόγο πεθαίνει τελευταία!

Σήμα για την... Περιφέρεια!
Οι ανεξάρτητες ”κεραίες” του Εγερτηρίου έχουν πιάσει τις τελευταίες ημέρες περίεργα μηνύματα για την Περιφέρεια. Ή αλλιώς, η ελπίδα για τζόγο πεθαίνει τελευταία!

Οι ”εκτιμήσεις” ορισμένων ανθρώπων της αγοράς, οι οποίοι ασχολούνται πολλά χρόνια με την Περιφέρεια, είναι ότι αρκετές μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης μπορεί να βρεθούν στο προσκήνιο αμέσως μετά τις εκλογές.

Ίσως να έχουμε δηλαδή μία επανάληψη του αντίστοιχου περσινού φαινομένου, όταν οι μετοχές της μικρής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έδωσαν υπερκέρδη στο διάστημα Μαρτίου – Αυγούστου.

Η επιχειρηματολογία στηρίζεται στο γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα σημαντική κίνηση στον ”χώρο” και ότι τα περιθώρια περαιτέρω ανόδου στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση μοιάζουν να είναι περιορισμένα.

Το θέμα είναι ότι πριν δοθούν αυτά τα λεγόμενα υπερκέρδη του 2003, η Περιφέρεια είχε ”κτυπηθεί” ανελέητα. Το ερώτημα που προκύπτει, λοιπόν, είναι αν η Περιφέρεια έχει ”κτυπηθεί” αρκετά σ’ αυτή τη φάση, έτσι ώστε να μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι υπάρχουν πιθανότητες να επαναληφθεί το ανοιξιάτικο φαινόμενο του 2003.

Εμείς θα πρέπει να επισημάνουμε από την πλευρά μας ότι οι φήμες αυτές μας φαίνονται αρκετά ”ύποπτες”. Κι ο λόγος είναι ότι εμφανίζονται σε μία περίοδο που κάθε προσπάθεια ρευστοποίησης μιας σχετικά μεγάλης θέσης σε μετοχή της Περιφέρειας είναι ένα πραγματικά δύσκολο εγχείρημα.

Από την άλλη πλευρά, όμως, οι τιμές των μετοχών της περιφέρειας διαμορφώνονται σε χαμηλά επίπεδα τιμών ακριβώς επειδή το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο.

Δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε τις σχετικές φήμες. Ακόμη και αν υπάρχουν ”αγαθές προθέσεις”, δεν γνωρίζουμε αν η συγκυρία θα επιτρέψει πράγματι την εξέλιξη ενός τέτοιου σεναρίου.

Υπάρχουν κι άλλες φωνές που υποστηρίζουν ότι η εμφάνιση πωλητών στα blue chips μπορεί να σηματοδοτήσει μία ουσιαστική διόρθωση των τιμών στη Σοφοκλέους.

Δεν μπορούμε όμως και να προσπεράσουμε τις φήμες για άνοδο στην Περιφέρεια. Κι αν μας προξενούν το ενδιαφέρον, αυτό έχει να κάνει τόσο με την αξιολόγηση των ”πηγών” όσο και με το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή κάθε σχετικό σενάριο μοιάζει εξωπραγματικό!

Η αλήθεια θα φανεί σε λίγες μέρες στο ταμπλό!

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v