Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Η προσοχή στραμμένη στις συνεδριάσεις Fed και BoJ, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις σε Μέση Ανατολή και Λατινιή Αμερική.

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Υποχωρούν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών ΗΠΑ και Ιαπωνίας, ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι εξελίξεις σε Μέση Ανατολή και Λατινική Αμερική.

Στην Ιαπωνία, η BoJ ξεκινά σήμερα τη διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της και αναμένεται να αυξήσει το επιτόκιο αναφοράς της και να περιορίσει τις αγορές ιαπωνικών κρατικών ομολόγων.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για την ανεργία, που ήταν ελαφρώς χαμηλότερη του αναμενόμενου τον Ιούλιο, στο 2,5% σε σύγκριση με το 2,6% που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,7%, κατά 0,28% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 38.352 μονάδες, κατά 0,48% ο ASX στις 7.951 μονάδες, κατά 0,52% ο Shanghai Composite στις 2.876 μονάδες, κατά 1,07% ο Kospi στις 2.736 μονάδες και κατά 1,16% ο Hang Seng στις 17.038 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v