Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας Μπάιντεν

Περιορισμένη η διάθεση των επενδυτών για ρίσκο, καθώς εκτιμούν πως η απόσυρση του Μπάιντεν απο την κούρσα των προεδρικών εκλογών δημιουργεί αβεβαιότητα και μπορεί να οδηγήσει σε αναταράξεις στις παγκόσμιες αγορές

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας Μπάιντεν

Πιέσεις στα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να έχουν περιορισμένη διάθεση για ρίσκο μετά την απόφαση του Αμερικάνου προέδρου Τζο Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, καθώς θεωρούν πως δημιουργεί αβεβαιότητα και μπορεί να οδηγήσει σε αναταράξεις στις παγκόσμιες αγορές.

Παράλληλα, οι κινεζικές μετοχές δεν κατάφεραν να κρατήσουν τα κέρδη τους, καθώς το σχέδιο πολιτικής του προέδρου Σι Τζινπίνγκ δεν ικανοποίησε τους επενδυτές, παρά την αιφνιδιαστική μείωση του βασικού επιτοκίου που έστειλε τις αποδόσεις των ομολόγων χαμηλότερα και αποδυνάμωσε το γουάν.

Αυτή την εβδομάδα ανακοινώνονται στοιχεία για το ΑΕΠ από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ, για τον πληθωρισμό ΗΠΑ και Σιγκαπούρης, καθώς και τα στοιχεία για τη δραστηριότητα των εργοστασίων σε όλη την περιοχή της Ασίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε απώλειες 1,31% στις 39.538 μονάδες.

Πτώση 1,23% για τον Kospi στις 2.760 μονάδες, απώλειες 0,71% για τον Shanghai Composite στις 2.961 μονάδες και 0,71% για τον ASX στις 7.914 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται 0,82% στις 17.560 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v