Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Αυξάνονται τα στοιχήματα για επικείμενες μειώσεις αμερικανικών επιτοκίων, ενώ η κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας εκτιμά πως ο πληθωρισμός έχει αρχίσει να υποχωρεί. Μικρότερη του αναμενόμενου η αύξηση του ΔΤΚ της Κίνας.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Ήπιες μεταβολές κοντά στο υψηλό διετίας καταγράφουν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αυξάνουν τα στοιχήματα για επικείμενες μειώσεις των αμερικανικών επιτοκίων, μετά τους χαμηλούς τόνους στα σχόλια του προέδρου της Fed.

Ο Τζερόουμ Πάουελ εξέφρασε την προσοχή του σχετικά με την παραμονή των επιτοκίων σε πολύ υψηλά επίπεδα, λέγοντας ότι "η μείωση του περιορισμού της πολιτικής πολύ αργά ή πολύ λίγο θα μπορούσε να αποδυναμώσει αδικαιολόγητα την οικονομική δραστηριότητα και την απασχόληση".

Εν τω μεταξύ, το δολάριο Νέας Ζηλανδίας διολίσθησε αφού η κεντρική της τράπεζα εξέφρασε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός έχει αρχίσει να υποχωρεί.

Από το «μέτωπο» των οικονομικών δεδομένων, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Κίνας κατέγραψε αύξηση 0,2% τον Ιούνιο, ηπιότερη από την αύξηση 0,4% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι και χαμηλότερη από το 0,3% τον Μάιο. Ο ΔΤΚ της χώρας μειώθηκε κατά 0,8% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις προσδοκίες και με ηπιότερη πτώση 0,8% από την πτώση 1,4% του Μαΐου.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης τιμών εταιρικών αγαθών αυξήθηκε στο 2,9% τον Ιούνιο σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, όσο περίμεναν οι αναλυτές, ωστόσο το ποσοστό της αύξησης ήταν μεγαλύτερο από το αναθεωρημένο 2,6% του Μαΐου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν οριακά ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί οριακά στις 41.567 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,33% ο Shanghai Composite στις 2.949 μονάδες, κατά 0,05% ο Kospi στις 2.865 μονάδες και κατά 0,31% ο ASX στις 7.805 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,3% στις 17.570 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v