Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Nikkei

Συνεχίζεται το ράλι των ιαπωνικών μετοχών, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed στο Κογκρέσο.

Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Nikkei

Νέο ρεκόρ κατέγραψε το Τόκιο, ενώ η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στις ΗΠΑ εν αναμονή της ανακοίνωσης στοιχείων για τον δείκτη τιμών καταναλωτή (την Πέμπτη), που θα δείξουν τον δρόμο που ενδεχομένως θα ακολουθήσει η Fed για τα επιτόκια.

Σημειώνεται πως ο επικεφαλής της Fed, Τζερόουμ Πάουελ, πρόκειται να εμφανιστεί ενώπιον του Κογκρέσου σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν ότι τα στοιχεία για την αγορά εργασίας έχουν αυξήσει σημαντικά -στο 80% πλέον- την πιθανότητα μείωσης του αμερικανικού επιτοκίου τον Σεπτέμβριο.

Εν τω μεταξύ, στην Αυστραλία, το καταναλωτικό κλίμα επιδεινώθηκε τον Ιούλιο κατά 1,1% έναντι βελτίωσης 1,7% που είχε εμφανίσει τον προηγούμενο μήνα, ενώ η επιχειρηματική εμπιστοσύνη σκαρφάλωσε 6 μονάδες στο +4, σύμφωνα με την National Australia Bank.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημείωνε αξιόλογη μεταβολή ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκανε ράλι 2,15% στις 41.659 μονάδες.

Κέρδη 0,82% για τον ASX στις 7.827 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,2% ο Kospi στις 2.863 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng υποχωρούσε κατά 0,46% στις 17.443 μονάδες και ο Shanghai Composite σημείωνε οριακές απώλειες στις 2.922 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v