Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Οι γαλλικές εκλογές και τα οικονομικά στοιχεία από ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών στις ασιατικές αγορές.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές
Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, μετά τις γαλλικές εκλογές, ενώ αναμένουν την ανακοίνωση οικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ και την Κίνα αυτήν την εβδομάδα.

Με τους traders να είναι όλο και πιο σίγουροι για τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, αναμένουν τώρα την ανάγνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ, που αναμένεται την Πέμπτη στις ΗΠΑ, για να εκτιμήσουν την πορεία των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ,

Την Τετάρτη πρόκειται να ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Κίνα, που εκτιμάται πως θα σηματοδοτήσουν την κατάσταση της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας.

Εξάλλου, οι αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών της Νότιας Κορέας, της Νέας Ζηλανδίας και της Μαλαισίας θα ανακοινωθούν επίσης αυτή την εβδομάδα, αν και δεν αναμένονται αλλαγές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,1%, κατά 0,14% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 40.970 μονάδες και κατά περίπου 0,1% ο Kospi στις 2.864 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρούσε κατά 0,53% στις 2.934 μονάδες, κατά 0,69% ο ASX στις 7.768 μονάδες, και ο δείκτης Hang Seng κατέγραφε πτώση 1,34% στις 17.561 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v