Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Υψηλότερα του αναμενόμενου ο πληθωρισμός της Αυστραλίας. Συγκρατημένες οι προσδοκίες για βραχυπρόθεσμη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων.

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό της Αυστραλίας, που αυξήθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα, ενώ οι μετοχές ημιαγωγών και συναφών προϊόντων έκαναν άλμα μετά την άνοδο της μετοχής της Nvidia κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ο πληθωρισμός της Αυστραλίας τον Μάιο διαμορφώθηκε στο 4% από 3,6% τον Απρίλιο. Ο δομικός πληθωρισμός διαμορφώθηκε επίσης στο 4%, υψηλότερα από το 3,8% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Η διάθεση των επενδυτών για τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου κινδύνου, πάντως, παραμένει περιορισμένη, εν αναμονή της ανακοίνωσης μιας μέτρησης για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, ενώ τα σχόλια αξιωματούχων της Fed διατηρούν σε συγκρατημένο επίπεδο τις προσδοκίες για βραχυπρόθεσμη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημείωνε αξιόλογη μεταβολή, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημείωνε κέρδη 1,27% στις 39.670 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,51% ο Kospi στις 2.788 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρούσε κατά 0,32% στις 2.940 μονάδες, κατά 0,77% ο ASX στις 7.778 μονάδες, και ο Hang Seng κινούνταν οριακά χαμηλότερα στις 18.069 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v