Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Χαμηλότερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για τον δομικό πληθωρισμό της Ιαπωνίας, ενώ οι ΗΠΑ έθεσαν την Ιαπωνία στη συναλλαγματική "λίστα παρακολούθησης".

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τα στοιχεία για τον ιαπωνικό πληθωρισμό να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ο δομικός πληθωρισμός της Ιαπωνίας διαμορφώθηκε στο 2,5% τον Μάιο, ελαφρώς χαμηλότερα από το 2,6% που περίμεναν οι αναλυτές, αλλά υψηλότερα από το 2,2% του Απριλίου. Ο «δομικός-δομικός» πληθωρισμός, ο οποίος εξαιρεί τις τιμές των νωπών τροφίμων και της ενέργειας και ο οποίος λαμβάνεται υπ’ όψιν για την κατάρτιση της νομισματικής πολιτικής της χώρας, διαμορφώθηκε στο 2,1% από 2,4% τον Απρίλιο.

Σημειώνεται πως το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έθεσε την Ιαπωνία στην συναλλαγματική «λίστα παρακολούθησης», χωρίς ωστόσο να κατατάσσει τη χώρα σε αυτές που χειραγωγούν τα νομίσματά τους.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,6% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημείωνε οριακές μεταβολές μεταξύ «πράσινου» και «κόκκινου» στις 38.637 μονάδες.

Πτώση 1,71% για τον Hang Seng στις 18.021 μονάδες, 0,9% για τον Kospi στις 2.781 μονάδες και 0,39% για τον Shanghai Composite στις 2.993 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX κινείται 0,2% υψηλότερα στις 7.784 μονάδες.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v