Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με το Τόκιο μάλιστα να κάνει «βουτιά» πάνω από 2%, με τα μικτά οικονομικά νέα της Κίνας να υπογραμμίζουν την ανώμαλη ανάκαμψη της χώρας, ενώ η πολιτική αβεβαιότητα στην Ευρώπη μείωσε την όρεξη για ρίσκο.
Στην Κίνα, οι λιανικές πωλήσεις ξεπέρασαν τις προβλέψεις σημειώνοντας αύξηση 3,7% τον Μάιο, αλλά η βιομηχανική παραγωγή και οι επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία δεν ικανοποίησαν. Άλλα στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές των κατοικιών μειώθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό της τελευταίας δεκαετίας τον Μάιο, αναδεικνύοντας τις συνεχιζόμενες πιέσεις στον τομέα των ακινήτων.
Εν τω μεταξύ, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας διατήρησε αμετάβλητο το μονοετές επιτόκιό της, καταρρίπτοντας κάποιες εικασίες για μείωση μετά τα εκπληκτικά ήπια στοιχεία για τον τραπεζικό δανεισμό. Το επίσημο οικονομικό δελτίο της Κίνας ανέφερε ότι υπάρχει ακόμη περιθώριο για μείωση των επιτοκίων, αλλά υπάρχουν εσωτερικοί και εξωτερικοί περιορισμοί στην πολιτική.
Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei δέχθηκε σημαντικές πιέσεις, με τους επενδυτές να αντιμετωπίζουν πλέον μια αναμονή έξι εβδομάδων για να ακούσουν λεπτομέρειες σχετικά με τα επόμενα βήματα της Τράπεζας της Ιαπωνίας ως προς τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής.
Ο δείκτης MSCΙ Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,1% χαμηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκανε «βουτιά» 2,2% στις 37.954 μονάδες.
Χαμηλότερα κατά 0,51% ο Shanghai Composite στις 3.017 μονάδες, κατά 0,37% ο Kospi στις 2.748 μονάδες και κατά 0,1% ο ASX στις 7.716 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,2% στις 17.978 μονάδες.